Galaxy Note 10 Lite Tasarımı Nasıldır? Hangi Özelliklere Sahiptir?

TAKİP ET

Galaxy Note 10 Lite tasarımı beklentileri karşılayacak ölçüde olup olmadığı tartışılabilir bir konudur.

Galaxy Note 10 Lite tasarımı Samsung’un Note serisinin bir üyesi olarak kullanıcıların dikkatini çekmekte. Telefonun özellikleri ve tasarım detayları ürünü almak için bakılan ilk şartlardan biri olmuştur. Hem kolay kullanmak hem de birçok seçeneğinin bulunması kullanıcının satın alması için gerekli olan hususlardandır. Galaxy Note 10 Lite tasarımı beklentileri karşılayacak ölçüde olup olmadığı tartışılabilir bir konudur.

Galaxy Note 10 Lite ekranı gayet büyük bir görünüme sahip. 6.7 inçlik büyüklükte olan ekran 20:9 görüntüleme oranı sağlamaktadır. Çözünürlük detayı mevcut olmasına rağmen Note 10’daki gibi HDR10+ yoktur. Note 10 Lite telefonun ekran pikseli 1080x2280’dir. Ayrıca tüm olumsuz durumlara karşı ekranın koruyucu filmi vardır. Diğer cihazlara oranla daha yüksek ekran parlaklığı bulunmaktadır. Telefon ekranının canlı durup durmadığı konusunda şüpheniz olmasın çünkü gayet renkli bir duruşa sahip. Ekranda parmak izi özelliği olması güvenlik açısından da kolaylık sağlıyor. Ancak parmak izi sensörü çok hızlı olmamakla birlikte diğer telefonlara kıyasla orta düzeyde kalan bir özelliktir. 

Galaxy Note 10 Lite hafızası 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahiptir. Ayrıca batarya performansı da artırılmıştır. Bu yüzden işletim sistemi açısından yenilik getiren bir ürün oluyor. Telefonun pil performansı ve ses performansından bahsedecek olursak diğer modellere göre stereo hoparlör yoktur. Bu yüzden ses kalitesi diğer modellere göre orta seviyede kalmaktadır. Pil ömrü açısından daha memnun edeceği kesin çünkü diğer telefonlara kıyasla %25 oranında artış sağlamış bulunmakta. Telefon işletim açısından Galaxy Note 10 Lite tasarımı kendini geliştirmiştir. 

Galaxy Note 10 Lite Suya Karşı Dayanıklı Mıdır?

Telefon özelliğinde suya dayanıklılık yer almamaktadır. Telefonu suya düşürdüğünüzde ya da suyla temas etmesi halinde hiçte hoş olmayan sonuçlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu anlamda telefonunuzu sudan uzak tutmalı ve titiz şekilde kullanmanız önerilmektedir. 

Bunun yanında Galaxy Note 10 Lite renk seçenekleri  3 farklı şekildedir. Bu renkler siyah, gri ve kırmızıdır. Telefonun çift SIM kart desteği de elbette var. Galaxy Note 10 Lite kalemi de kullanım açısından diğer Note modellerinde yapabileceğiniz özellikleri taşımaktadır. Yani aynı şekilde mesaj yazabilir, ekran notu alabilir akıllı seçim seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Kameranızla çekim yaparken dahi kalemi kullanabiliyorsunuz. Hatta kaleme tek basarak fotoğraf ya da video çekebilir çift basarak da ön ve arka kamera arasında geçiş sağlayabilirsiniz. Kalem sayesinde uzaklaştır ve yakınlaştır kontrollerini yapabilirsiniz. Kaleme bu yeni yeteneklerin eklenmesi kullanıcı için gayet pratik kullanım alanı sunmaktadır. Galaxy Note 10 Lite fiyatı ise 4299 TL olarak piyasadaki ilk fiyatıyla diğer telefonlara göre gayet iyi durumdadır. Telefona bakıldığında Galaxy Note 10 Lite tasarımı her yönüyle kullanışlı ve yeniliği temsil ediyor durumda. 


 

galaxy note 10 lite galaxy note 10 lite tasarımı galaxy note 10 lite fiyatı