Galaxy S21 Ultra Telefon Özellikleri Nelerdir?

TAKİP ET

Galaxy S21 ultra telefon özellikleri, performansı ve diğer nitelikleri her kullanıcının satın almadan önce öğrenmek istediği detaylardandır. Galaxy S21 Ultra telefon özellikleri her bakımdan telefonun yeterliliklerini, modern yeniliklerini ve kolaylıklarını yansıttığı için bu özellikleri bilmekte fayda var.

Galaxy S21 ultra telefon özellikleri, performansı ve diğer nitelikleri her kullanıcının satın almadan önce öğrenmek istediği detaylardandır. Galaxy S21 Ultra telefon özellikleri her bakımdan telefonun yeterliliklerini, modern yeniliklerini ve kolaylıklarını yansıttığı için bu özellikleri bilmekte fayda var.

Samsung akıllı telefonların en önemli özellikleri arasında ekranı bulunmaktadır. Galaxy S21 telefon ekranı da yine aynı şekilde yeniliğe imza atmış. Telefonda Dynamic AMOLED 2X panel kullanılmış, ekranda ise 120Hz ekran tazeleme hızı bulunmaktadır. Ama bunu 60Hz ve 120Hz olarak da seçebilirsiniz. Yani bu hız sabit değil ve içeriğe göre ayarlanmaktadır. 10Hz ve 120Hz arasında değişme özelliği bulunan ekran tazeleme hızı sayesinde pil tasarrufunda bulunulmuştur.

 Telefonun ekranı S20 Ultraya göre hem daha küçük kalınlık olarak da perk farkı yok. Samsung’un S serisi daha yuvarlak köşeleriyle tasarlanmış ve S21 Ultrada da durum aynı şekilde olmuştur.

Galaxy S21 Ultra Telefon Performansı Nasıldır?

Galaxy S21 Ultra telefon performansı diğer telefonlarla karşılaştırılmış ve artıları gözle görülmüştür. Galaxy S21 Ultra kutusundan Android 11 işletim sistemi ve One UI 3.1 ara yüzü ile birlikte çıkmaktadır. Yazılım konusunda en güncel telefonlardan biri olan S21 Ultra 12 GB RAM’a sahip olarak biliniyor. MicroSD kart desteği bulunmamaktadır. Galaxy 21 telefon özellikleri içerisinde işletim sistemi de önemli bir yere sahiptir.

Bu telefonun depolama kapasitesi ise 256 GB ama 128 GB ve 512 GB gibi seçenekleri  de vardır.  Hafıza artırma özelliği olamayacağı için 128 GB olan model sıkıntı yaratabilir bu yüzden satın alırken buna göre hareket etmeli ve bunu göz önünde bulundurarak değerlendirmelisiniz.

Galaxy S21 Ultra pil ömrü tam günü tereddüt etmeden çıkarmanıza olanak sağlamaktadır. Ancak ekran tazeleme hızı 120Hz olduğunda ve ekran çözünürlüğünü en yükseğe aldığınızda kullanımı dengelemeniz gerekmektedir. Kullanılan süre içinde Full HD bir video yaklaşık 18 saat oynatılabilir, web dolaşımı ise tam 12 saat 37 dakikalık süre boyunca sonuç vermiştir. Pil performansını daha iyi anlamak için uzun kullanımda değerlendirmek gereklidir. Uzun kullanım dikkate alınarak gözetmek önemli Çünkü uzun kullanımla doğru orantılı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

Galaxy S21 Ultra Kamerası Nasıl?

Telefonun belki de en çok etkileyen yanlarından biri kameralarıdır. Telefonda kendine özel kamera yetenekleri yer almaktadır. S20 Ultra telefondaki gibi odaklanma problemleri yer almamaktadır. Telefona lazer destekli olan faz algılamalı element yerleştirilmiştir. Ana kamera ise 108 MP olarak karşımıza çıkıyor. Samsung’un 108 MP’lik ISOCELL sensörü içermektedir. S21 Ultra kameraları çekim özellikleri de oldukça geliştirilmiştir.

Daha yüksek çözünürlük istemekteyseniz 108 MP’i etkinleştirebilirsiniz. Her durumda bu kamera gerçekten çok iyi sonuçlar oluşturmaktadır. Bu telefonun kamerası diğerlerine göre biraz daha doygun olarak yapılmış, beyaz dengesi ve renk sunumu daha doğru yapılmıştır. Ön kamera detayları ise pek iç açıcı olmamakla birlikte 40 MP’lik ön kamerayla bulanık sonuçlar ortaya çıkmakta. Bu durumda renkler de dağılabilmektedir.

Telefonun özellikleri müşterinin memnun kalması için önem arz etmektedir. Tabi ki bunun yanında Galaxy S21 Ultra fiyatı da bakılması gereken bir diğer unsurdur. 256 GB’lik modeliyle tam olarak telefonun fiyatı 16 bin 499 TL’dir. Yurt dışı fiyatı ise 1199 dolardır. Telefonların üzerine gelen vergilerle birlikte fiyatlar yükselmeye devam etmektedir.

Galaxy S21 Ultra telefon özellikleri tüm detayları ve diğer Samsung telefon özellikleriyle karşılaştırıldığında kullanıcıların satın almadan önce bu unsurları incelemeleri tavsiye edilmektedir.