Galaxy Z Flip Telefon Özellikleri Nelerdir?

TAKİP ET

Galaxy Z Flip telefon özellikleri son zamanlarda merak edilen konulardan biri olmuştur. Samsung her yıl yeni tasarımlarıyla telefon ya da tablet alanlarında gelişmiş cihazlar üretmektedir. Galaxy Z Flip dikey olarak katlanabilen telefon olmasının yanı sıra kullanıcılar için bu yönüyle oldukça ilgi uyandırmaktadır. Galaxy Z Flip telefon özellikleri telefonun katlanabilir oldğunu öğrenince daha da merek uyandırmaya başlamıştır.

Galaxy Z Flip piyasadaki diğer telefonlara kıyasla daha ince çerçevelere sahiptir. Samsung dünyasında her bakımdan yeniliklere adım atmış olması tamamen modern bir görünüm sunmakta. Katlanmadan kullanıldığında yani açıldığında 167,0 mm uzunluğuna ulaşmaktadır. Katlandığında ise 87,4 mm’ye kadar düşmektedir. Açıkken daha ince görünümde kapalıyken de daha kalın bir görünümdedir. Galaxy Z Flip inceliği Samsung’un diğer katlanabilir telefonlarına nazaran daha ince yapıya sahip.

Açık durumdayken birçok özellikleri tamamen kullanılmakta olan Galaxy Z Flip telefon özellikleri telefon katlanır şekilde kullanıldığında da saat, hava durumu ve bildirimleri görebileceğiniz küçük bir ekran sunmaktadır. Bu ekran telefonun sol alt köşesinde yer almaktadır. Bu görüntüsüyle ekran akıllı bilekliklerdeki ekranlara benzetilmektedir.

Galaxy Z Flip kamerası İphone’da bulunan yatay ve oval tasarımı andırmaktadır. Katlanabilir ekranın boyutu da görünüm açısından gayet kolaylık sağlamaktadır. Açıldığı zaman 6,7 inçlik bir görüntü alanı sunmaktadır. Galaxy Z Flip ayrıca 425 PPI piksel yoğunluğuna sahiptir. Açıldığı zaman ise ekran 1,06 inçlik boyutunda 116 x 300 pisel çözünürlüğü bulunmaktadır. Arka kamera kurulumu telefonun arkasına yatay şekilde yerleştirilmiş gibi görünmekte. Yüksek hızda video kaydı yapabilen telefon LED flaş ve yüksek çözünürlük özellikleri sunuyor.

Telefonun ön kamerası 10 MP’lik sensöre sahip. Samsung açıklamalarına bakılacak olursa cihazda Snapdragon 855+ bulunmakta. Bu işlemci özelliği tüm ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde tasarlanmıştır. Telefonun 8GN Ram ve 256 GB hafızaya sahip olması çok önemli bir özellik gibi görünmese de telefonda asıl ön plana çıkan nokta katlanabilir özelliğe sahip oluşudur. Hızlı şark desteğine sahip olan telefon 3.300 mAh’lik bataryaya da sahiptir. Bu enerji yüksekliği sayesinde günlük hayatınızda hiçbir sorun yaşamadan rahat rahat sorunsuz kullanmanız mümkün.

Telefonun iç ve dış özellikleri bu şekilde olup Galaxy Z Flip fiyatı kullanıcıların ve almak isteyenlerin merak ettiği bir diğer husustur. İlk çıkış tarihinde ABD için bu telefonun fiyatı 1.380 dolar olarak belirlenmişken Türkiye’de bu telefonun fiyatı 13.499 TL olarak belirlenmiştir.

Galaxy Z Flip Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ekrana keskin veya sert cisimle batırmamalısınız. Cihazı açmak için arasına parmağınızı sokmayınız. Ekranın arasına girmiş tüm yabancı cisimleri çıkarınız. Telefona sıvı ya da küçük parçacıklar girmemesine dikkat edin. Ekranı korumak için koruyucu film mutlaka ekranda kalmalıdır. Cihazınız manyetik cisimlerden olumsuz etkilenebileceğinden uzak tutmalısınız. Galaxy Z Flip telefon özellikleri en iyi performansı göstermesi açısından ekstra bakım ve özen gerektirmektedir. Bu yüzden cihazı kullanırken dikkatli ve titiz davranmanız önerilmektedir.