Galler İsmini Değiştirmeye Hazırlanıyor

TAKİP ET

Galler Futfol Federasyonu Başkanı Noel Mooney, Türkiye ve Azerbaycan'ı örnek göstererek 2024 kura çekimlerinde kendi dillerindeki isimlerini kullanmak üzere görüştüklerini açıkladı.

Gerçek Gündem'in haberine göre Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarda ismini "Turkey"den "Türkiye"ye çevirme talebinin ardından aynı istek Galler'de de oluştu.

Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nın ardından Galler'in adının uluslararası organizasyonlarda Cymru olarak anılması için başvuru yapmaya hazırlanan Gallerli yetkililer, Türkiye ve Azerbaycan'ı örnek gösteriyor.

Takımları ve ülkeleri için kendi dillerinde zikrettikleri şekilde "Cymru" denmesi gerektiğini belirten Galler Futbol Federasyonu Başkanı Noel Mooney, "Takım her zaman bizim burada andığımız gibi Cymru olarak anılmalı. Yerel olarak biz ulusal takımlarımızı Cymru olarak anıyoruz. İnternet sitemize bakarsanız, kendimizi nasıl andığımızı görürsünüz" dedi.

Azerbaycan ve Türkiye Örneği

"Azerbaycan ve Türkiye gibi ülkelerin kendi dillerini kullandığını görüyoruz" diyen Mooney, "Bunu Euro 2024 kura çekiminde Türk yetkililerle görüştük. Ayrıca UEFA ile resmi olmayan bazı görüşmeler yaparak Türkiye'nin ve diğer ülkelerin nasıl bir yol izlediğini sorduk" ifadelerini kullandı.

Türkiye, bu yılın başında Birleşmiş Milletler'e başvurarak Türkiye'nin uluslararası adının "Türkiye" olarak anılmasını istemişti.

galler ismini değiştirmeye hazırlanıyor noel mooney cymru