Game of Thrones Evreninin Yaratıcısı George R.R. Martin'den Türkiye Paylaşımı

TAKİP ET

Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin, Türkiye'de kadına şiddet konusunda Game of Thrones dizisinde rol alan Sibel Kekilli'den bilgi aldığını söyledi.

George R.R. Martin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine gönderme yaparak, "Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli geçtiğimiz günlerde Türkiye'den gelen bazı üzücü haberler konusunda uyarmak için bana bir e-posta gönderdi" ifadesini kullanırken, kişisel blogunda şunları söyledi:

"Sibel, şiddeti deneyimlemenin ne anlama geldiğine dair ilk elden bilgiye sahip ve uzun zamandır tüm dünyada kadına yönelik şiddetle mücadele ediyor. O sadece harika bir aktris değil (Shae'ye benim kitaplarımda hiç sahip olmadığı bir derinlik verdi), aynı zamanda çok cesur bir kadın ve gerçek bir kahraman. Yaptığı her şeye hayranlık duyuyorum ve yapmaya da devam ediyor. Mesajını Türkiye'nin kadın ve kızlarına da iletmek istiyorum: Selam ve sevgiler."

 

George R.R. Martin George R.R. Martin türkiye George R.R. Martin got game of thrones game of thrones dizisi istanbul sözleşmesi George R.R. Martin george martin george r r martin