Gamze Açar'ın Katillerinin Aynı Yöntemle Başka Kızları da Tuzağa Düşürdüğü Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İş görüşmesine gittiği yerde öldürülen Gamze Açar'ın katillerinin 2019'da da aynı yöntemi kullanarak başka bir genç kızı tuzağa düşürdükleri ortaya çıktı.

31 Ekim 2020'de iş görüşmesine gittiği bir otelin 5. katından aşağı itilen Gamze Açar'ın (17) katillerinin bu yöntemi daha önce de kullandığı ortaya çıktı. Genç kızı iş görüşmesi vaadiyle kandıran Rıza D. ve kardeşi Mehmet D.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında yapılan incelemelerde, şüphelilerin 2019 yılında da benzer bir olaya karıştıkları tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rıza D. ve Mehmet D. hakkında 2019 yılında ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj’ gibi suçlardan iddianame düzenlendiği ortaya çıktı.

Fotoğraflarıyla Tehdit Etti

2019 yılında düzenlenen iddianameye göre, M.Y. isimli genç kız halkla ilişkiler elemanı arandığına dair bir ilan gördü. İlan üzerine Rıza D. ile görüşmeye giden M.Y. ilerleyen günlerde Rıza D. ile sevgili oldu. Sonrasında otelde çalışmak üzere Afyonkarahisar'a giden M.Y., Rıza D.'nin kendisinden istediği 10 bin TL'yi verebilmek için kredi çekti. Çektiği parayı ve banka kartlarını Rıza D.'ye veren M.Y., 2 gün sonra kartlarının Mehmet D.'de olduğunu öğrendi. Hesabından 23 bin TL çekilen M.Y., durumu sorguladığında Rıza D. tarafından ''Sinirimi bozma orospu 2 gün sonra paranı vereceğim yoksa parayı unut'' şeklinde tehdit edildi.

Genç kızdan 5 bin TL daha para alan Rıza D., ''Sarhoş olduğun gün sana neler yaptım, fotoğrafların var. Bu fotoğrafları babana göstereceğim'' diyerek şantajda bulundu. Ailesinin durumu öğrenmesinden tedirgin olan M.Y., Rıza D.'nin istediği paraları ödemeye devam etti. Rıza D. tarafından darp da edildiğini belirten M.Y., ''Rıza D. bana ‘Afyon’da otelde işe başlayacaksın’ dedi. Bunun üzerine Afyon’a tekrar gittim, ama kimse beni otogardan almadı. Tekrar İzmir’e döndüm. İzmir’de tekrar Rıza D.’nin evine gittim. Rıza beni odaya kapattı, tokat attı, tehdit etti, yüzüme yastık bastırdı ve bıçağı boğazıma dayayarak seni bıçaklarım diye tehditlerini sürdürdü. Daha sonra evdeki diğer kişilerle beraber kendimi dışarı atabildim” dedi.

Bir Başka Mağdur Daha: Gamze'nin Yerinde Ben Olabilirdim

Gamze Acar’ın ölümünün ardından sosyal medya hesabından Rıza D. ile ilgili açıklamalarda bulunan bir başka mağdur, “Öncelikle Gamze için çok üzgünüm. Onun yerinde 3 yıl önce ben olabilirdim. Bu kişiyi kısa süre de olsa tanıdım. Gerçekten paraya ihtiyacım vardı. Okuyordum o zaman ve bu iş için otele gittim. Ama kendi paramdan oldum çünkü ne iş vardı ortada, ne çalışma ortamı. Ben de fazla dayanamayıp işten bahaneyle ayrılarak memlekete döndüm. Halkla ilişkiler adı altında satış yapılıyor. 10 veya 15 gün kalmışımdır” ifadelerini kullandı.

gamze açar ankara otel 5 kat itildi düştü başka tuzak kızlar kadınlar