Gara Şehidinin Babası: Oğlum İşkenceye Uğramış Görünce Tanıyamadım

TAKİP ET

Gara'da şehit edilen Müslüm Altıntaş'ın anne ve babası konuştu. Baba Şevket Altıntaş, oğlunun tek kurşunla vurulduğunu ve işkenceye maruz kaldığını söyledi.

2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli Pürümür karayolunda Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan Topçu Er Müslüm Altıntaş teröristlerce kaçırılmıştı. Gara’da PKK’lı teröristlerce şehit edilen Müslüm Altıntaş’ın babası oğlunun cenazesini tanımakta güçlük çektiğini ve bir deri bir kemik kaldığını söyledi.

Bedenin tanınmayacak halde olduğunu, oğlunun tırnağı olmadığı için ancak ayağından tanıyabildiğini söyleyen acılı baba Şevket Altıntaş, “O manzarayı görmek kolay değil, ben oğlumu sol ayak baş parmağından tanıdım. Bir deri bir kemikti, hani bunlar yemez yedirirlerdi. Hani iyi misafir ederlerdi. HDP ve PKK’ya inanan geçler bunu görün.'' dedi. 

Oğluyla her zaman gurur duyduğunu söyleyen anne Songül Altıntaş ise, “Ben oğlumla her zaman gurur duydum. Ne kadar uğraştıysam da oğlumu alamadım. Oğlumu morgda buldum ve onu tanıyamadım. Oğluma işkence etmişler yüzü mosmor daha üstüne iğrenç yalanlarını sürdürüyorlar'' ifadelerini kullandı.

gara şehit işkence pkk hdp şevket altıntaş songül altıntaş müslüm altıntaş