Gara'da Şehit Edilen Vatandaşlar Kaçırıldığında AKP'li Çalık Pervin Buldan'ı Aramış

TAKİP ET

13 vatandaşımızın şehit olduğu hadiseye ilişkin TBMM'de konuşan Bakan Soylu, AKP'li Çalık'ın HDP Genel Başkanı Buldan'la temas kurduğunu ve kaçırılan vatandaşların durumuna ilişkin sorular sorduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirdi. Soylu'nun Gara'da şehit edilen 13 vatandaşımıza ilişkin adeta itiraf niteliğindeki bazı ifadeleri ise dikkat çekti.

HDP'yi terör örgütünün bir uzantısı olarak gördüğünü defaatle vurgulayan ve HDP'li milletvekilleri için sık sık terörist ifadesini kullanmaktan çekinmeyen AKP'li Bakan Soylu, partisinden bir milletvekilinin vatandaşlarımızın kaçırılması üzerine HDP Genel Başkanı Pervin Buldan'la temas kurduğunu dile getirdi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın telefonla Pervin Buldan'a ulaştığı ve kaçırılanların akıbetini öğrenmek istediğini belirten Soylu, Buldan'ın da Çalık'a 'Biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar' yanıtını verdiğini ifade etti.

İktidar partisinin terörist olarak nitelendirdiği ve hiçbir şekilde muhatap kabul edilmesini tasvip etmediğini vurguladığı HDP'yle kurduğu bu temasın siyasette nasıl yankılanacağı ise merak konusu.

süleyman soylu pervin buldan gara kaçırılan vatandaşlar öznur çalık akp hdp terör örgütü pkk