Gayrettepe'de Gece Kulübündeki Yangın Faciasında 29 Kişi Hayatını Kaybetti, İş Yeri Sahipleri ve Müdür Dahil 8 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Gayrettepe'de bulunan gece kulübünde çıkan yangında can kaybı 29'a yükseldi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren Masquerade adlı gece kulübünde yangın çıktığı belirtildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının nedeninin henüz bilinmediğini, bazıları ağır olmak üzere yaralıların tedavi altında olduğunu söyledi.

Gece Kulübü Tadilat Altındaymış

Yangının çıkış nedeniyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekân. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adli soruşturma başlatıldığını ve 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurarak, "İstanbul'un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

8 Kişi Gözaltına Alındı

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı. Yangına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte toplam 8 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ölü Sayısı 29'a Yükseldi

Gayrettepe'de bulunan gece kulübünde çıkan yangın faciasında can kaybının 29'a yükseldiği açıklandı.

gayrettepe beşiktaş yangın istanbul gece kulübü