Gazeteci Ağırel'e Beraat Ettiği Suçlamadan Tekrar Dava Açıldı

TAKİP ET

Yenişafak Gazetesi'nin sahibi Nuri Albayrak tarafından açılan hakaret davasından beraat eden Murat Ağırel'e aynı davadan bir kez daha dava açıldığını söyledi.

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak "İstanbul Baronu" yazısı nedeniyle Yenişafak gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni'nin şikayetçi olması üzerine dava açıldı. Ağırel, cezaevinde olduğu dönemde söz konusu davadan beraat etmişti. Ancak yeniden şikayetçi olunması üzerine gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınırken yeniden dava açıldı.

Ağırel, yaşananları şöyle özetledi:

"1-Yenişafak gazetesi ve sahibi Nuri Albayrak ‘’İstanbul Baronu’’ başlıklı makalem ile ilgili hakaret ettiğim gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuştu. Cezaevindeyken beraat ettim.Mahkemenin gerekçeli kararı halen hukukun var olduğunu ispatlar nitelikte... Ancak...!+

2-Hakaret içermediği mahkeme kararı ile sabit olan ve beraat ettiğim makalem nedeni ile Yenişafak ve Genel yayın yönetmeni şikayetçi olmuş ve bugün tekrar Vatan Caddesi Fikri Mülkiyet Suçları Bürosunda ifade verdim. Üstelik ifade verdiğim esnada yeni dava açıldı!

3-Beraat ettiğim davadan ceza almam için ‘’Karalama yolu ile haksız rekabet’’suçu işlediğime karar verilmiş! Bu suçlama nedir? Acaba nasıl ‘’haksız rekabet’’ işlemiş olabilirim? Beraat ettiğim davadan beraat etmiş sayılmam için kaç defa yargılanmam gerekiyor?

4-Susacağımı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz..."

murat ağırel yenişafak nuh albayrak genel yayın yönetmeni istanbul baronu