Gazeteci İsmail Küçükkaya Seçim Tarihini Açıkladı

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Küçükkaya seçim tarihini açıkladı.

İktidara yakın çevrelerde konuşulmaya başlanan "erkene alınmış seçim" tarihini gazeteci İsmail Küçükkaya açıkladı.

Haziran ayı anket ortalamalarına göre ittifak ortağı MHP ile birlikte yüzde 40'ın altına düşen AKP, erken seçim yerine "erkene alınmış bir seçim" ile hem AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığını tartıştırmamayı hem de seçimde avantaj elde etmeyi planlıyor.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında


Yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi "Seçimler normal zamanında yapılacak. Haziran ayının ortasında yapılacak üniversite sınavları, Hac mevsimi ve Kurban Bayramı telaşı ile okulların tatile girecek olması nedeniyle haziran ayının başına ya da mayıs ayının son haftasına çekilmesi gündemde. Bu erken seçim olmaz, öne çekilmiş seçim olur" ifadeleriyle bir yazı kaleme almıştı.

'Erkene Alınmış Seçim' İhtimali Güçleniyor: Abdulkadir Selvi Yazdı

Küçükkaya Açıkladı

Gazeteci İsmail Küçükkaya, bu teze uygun olarak seçim tarihini "14 Mayıs 2023 Pazar" olarak duyurdu.

Sosyal medya hesabından seçim tarihini ilan eden Küçükkaya, "Seçim tarihi 14 Mayıs 2023 Pazar. Zorlu kış bitmiş olacak. Ramazan Bayramı geçmiş olacak. Bahar günleri. Erken mi? Evet erken seçim. Adaylık tartışması da olmaz. Siyaseten DP vurgusu. + 14 Mayıs anneler günü" ifadelerini kullandı.

gazeteci ismail küçükkaya seçim tarihini açıkladı 14 mayıs 2023 pazar anneler günü zorlu kış bitmiş ramazan bayramı geçmiş bahar erken seçim erkene alınmış seçim