Gazeteci İsmail Saymaz Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın Cezaevinde Gördüğü Muameleyi Eleştirdi

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın cezaevinde saçlarının kazınmasını eleştirerek "Bu nasıl usul? Burası askeri kamp mı?" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın cezaevinde saçlarının kazınmasını eleştirerek "Bu nasıl usul? Burası askeri kamp mı?" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz Sözcü TV'de katıldığı programda aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Aralarında Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Muhbir Haber platformunun editörü Süha Çardaklı'nın da bulunduğu yaklaşık 10'a aşkın milliyetçi, gazeteci tutuklandı. Türkiye'de sığınmacılardan kaynaklı toplumsal öfkeyi bastırmak için milliyetçi ve popüler sitelerin sahiplerine bir yıldırma operasyonu yapıldı ve bu çocukları içeri attılar.

Bana CHP milletvekili Deniz Demir söyledi. Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'nın saçlarını üç numara tıraşa vurmuşlar. Sincan Cezaevi'nde usul böyleymiş. Bu nasıl usul? Burası askeri cezaevi mi? Askeri kamp mı? Ne münasebet? Siz bunları asker tıraşı yapıyorsunuz, üç numaraya vuruyorsunuz? Bu nasıl uygulama?

Ayrıca çocuklar burada 28 kişilik koğuşlarda 45 kişi kalıyorlarmış. Bazı mahkumlar yerde yatıyorlarmış. Yani bu gazeteciler meşhur değiller, bilinmiyorlar diye haklarını savunan hak örgütleri yok diye sahipsiz mi bu çocuklar?

Bunlara kin duyan olabilir. Zarar vermek isteyen olabilir. Daha beraber kalabildikleri bir yer bulamadınız mı? Allah muhafaza başlarına bir şey gelse, koğuş kavgasında incitseler kim verecek hesabına?

Bu per perişan bir durum. Kabul edilebilir bir şey değil. Bu çocuklar, siyasi iktidarın sebep olduğu sığınmacılardan kaynaklı toplumsal öfkeyi bastırmak için kolay hedef görülmüş ve içeri atılmıştır. Hiçbir suçları yok. Delil diye önlerine konan haberlerin hepsi ulusal basında, ajanslarda yayınlanmış haberler. Bunlar da siyasi yargılamaların kurbanları."

 

ismail saymaz batuhan çolak ismail saymaz süha çardaklı ismail saymaz sığınmacılar ismail saymaz tutuklu gazeteciler