Gazeteci İsmail Saymaz ve AKP'li Başkan Arasında 'Parti Devleti' Polemiği

TAKİP ET

AKP Rize İl Başkanı İshak Alim ve gazeteci İsmail Saymaz, Saymaz'ın "parti devleti" eleştirisi nedeniyle polemiğe girdi.

Geçtiğimiz günlerde AKP Rize İl Başkanlığı, Rize İl Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan onarım ve bakım çalışmalarını parti faaliyeti gibi paylaşmış, bunu eleştiren İsmail Saymaz "Parti ile devlet o kadar iç içe geçirildi ki AKP, Rize'de il özel idaresinin köylerdeki onarım ve bakım çalışmalarını bile parti faaliyeti olarak gösteriyor. Ekmek ve iş veremiyoruz, bari devletin taşını kumunu verelim" ifadelerini kullanmıştı.

Flash53'ün haberine göre Saymaz'a cevap veren AKP Rize İl Başkanı İshak Alim şu ifadeleri kullandı:

"Geçen gün Rize Ak Parti İl başkanlığından Rize İl Özel İdaresinin yapmış olduğu projeler paylaşıldı. Kıyamet koptu. İsmail Saymaz Dedi ki bu nasıl paylaşılır. Ne demek bu nasıl paylaşılır. İsmail Saymaz'da ben işi bilen, donanımlı yani nerede ne konuşulacağını bilen biri diye biliyordum. O zaman İsmail Saymaz ben Havalimanını da paylaştım. Onu da benim paylaşmama gerek yoktu o zaman. Hem de kendi hesabımda paylaştım. Onu da Ulaştırma Bakanlığının paylaşması gerekiyordu. Ona niye itiraz etmedin.

"İsmail Saymaz Kıyamet Koparıyorsa Doğru Bir Yoldayım"

Özel İdarenin çalışmaları Ak Parti Rize İl Başkanlığının sayfasından diyorum. İshak Alim'in hesabından değil. Orada grubun tamamına yakını Ak Partili. Bütün yatırımları yapan Ak Parti idaresi ile yapılır. Orada öyle güzel bir ortam var ki, kararı hep beraber alıyorlar. CHP'lisi Ak Partilisi gibi hepsinin kararıyla oluyor.  Yapılan yatırımları Ak Parti Rize İl başkanlığı sayfasında paylaşılmayacakta nerede paylaşılacak. Ak Parti İl başkanlığı sayfasında paylaşılıyor, İsmail Saymaz kıyamet koparıyor. İsmail Saymaz kıyamet koparıyorsa bende diyorum ki çok doğru bir yoldayım. Rahatsız oluyorsa ben doğru işi yapıyorum diye.

Ben Havaalanını paylaştım ona niye itiraz etmedin. Hem de kendi sayfamda paylaştım. Ona niye itiraz etmedin ona da itiraz etseydin. Ulaştırma bakanı paylaşabilirdi sen niye paylaşıyorsun diye. Bunları Ak Parti yapıyor. Paylaşırım. O geçti il genel meclis başkanına aynısını yaptı. Yok efendim paylaşıyor da falan. Paylaşırım. Kim paylaşacak başka."

Saymaz: Doğru Yoldasın Başkan

Buna yanıt veren Saymaz, "AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yol çalışmasını parti faaliyeti olarak göstermelerini eleştirdiğim için 'Saymaz rahatsız oluyorsa ben doğru yoldayım' diyor. Başkan, sen dört ilçeyi kaybettin. Abin Çaykur’u zarara soktu. Buna rağmen koltukta oturduğunuza göre doğru yoldasın" ifadelerini kullandı. (Not: AKP'li İshak Alim'in ifadeleri kendi imla bilgisini yansıttığı için aynen alıntılanmış, editöryal bir müdahale yapılmamıştır.)

gazeteci ismail saymaz akp başkan akpli ishak alim rize parti devleti polemik