Gazeteci Murat Ağırel Tehdit Edildiğini Açıkladı: Evimin Önünde Sürekli Nöbet Tutuluyor ve Peş Peşe Davalar Açılıyor

TAKİP ET

Gazeteci Murat Ağırel, tehdit edildiğini ve evinin önünde sürekli birilerinin olduğunu anlatıp, "Otoparka kadar giriyorlar. Kapımın önündeki çöpler bile didik didik edilmiş" dedi.

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından, evinin önünde sürekli birilerinin olduğunu ve tehdit edildiğini aktardı. Konuyla ilgili AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve yetkililer ile görüştüğünü, ancak her gün onu gözetleyen ve çöplerini karıştıran kişilerle karşılaştığını belirten Ağırel, aldığı ölüm tehditlerini kamuoyuyla paylaştı.

Kendisine gönderilen videoyu da paylaşan Ağırel, "Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor" dedi.

'Her Gün Yeni Bir Ölüm Tehdidiyle Karşı Karşıya Kalıyorum'

Yüzü maskeli kişilerin evin çevresindeki her şeyi toplayıp araçlarına koyduğunu anlatan Ağırel, şu ifadelerde bulundu:

"Sosyal medyada bir şahıs tarafından yayınlanan ve bana gönderilen bir videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor. Bu videoyu şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor.

Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir."