Gazeteci Sedef Kabaş'a 2 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

TAKİP ET

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan Sedef Kabaş'a 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan gazeteci Sedef Kabaş, duruşmada sözlerine "Mevcut iktidarın bana ve bize yaşattıklarına rağmen gerçekleri söylemeye devam edeceğim" diye başladı.

"Yurtdışında aldığım eğitimlerden sonra kendi isteğiyle yurda dönmüş bir gazeteciyim. Hakkımda açılmış tek bir dava yok. Gazeteci olmak dışında bir eğitmen olarak öğrenciler yetiştirdim. Konferanslar vermiş, danışmanlık yapmış biriyim" diyen Kabaş'ın sözleri mahkeme başkanı tarafından "Kendini anlatma" diyerek kesildi.

Bir konuşmasının geçtiğimiz yıllarda AKP'liler tarafından montajlanarak yayımlandığını ve kasıtlı olarak çarpıtılarak kamuoyu önünde hedef gösterildiğini belirten Kabaş, "Goebbels yöntemlerini eleştirdiğim konuşmam, Goebbels yöntemleriyle hedef gösterilmiştir" diye konuştu.

"Canlı Bomba Listesinde Bir IŞİD Üyesi Olsaydım Serbest Olacaktım"

"Ben bugün IŞİD üyesi olup, emniyetin canlı bomba listesinde olsaydım serbest olacaktım. Uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım. Öcalan ile görüşüp mektubunu okusaydım görüşleri referans alınan bir akademisyen olacaktım. Fethullah Gülen ile fotoğraf çektirseydim gözde bir bakan olacaktım. Otele çöküp, devlet ihalelerine çöküp millete ana avrat küfretseydim suçlu olmayacaktım" diyen Kabaş, "Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim. Hakaret kastım olsa sözün orjinalini kullanırdım. Takvim gazetesi manşetten beni açıkça hedef göstererek ilk kurşun atıldı. Polisler gözaltına aldı ama çağırsalardı giderdim" ifadelerini kullandı.

"Ortada Kaçacak Bir Kadın Yoktu, Adresim Sabitti"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı insan hakları eylem bildirgesine göre insanlar artık gece yarısı gözaltına alınmayacaktı. Söz başka eylem başka. Koro halinde bakanlar, RTÜK başkanı, AKP'liler beni suçlu ilan etti. Mahkeme kararını beklemeye gerek yoktu, hüküm çoktan verilmişti. Gencecik bir savcıya ifade verdikten sonra epey bekletildik, insan ister istemez düşünüyor acaba göklerden gelen bir emir mi var diye" diyen Kabaş, "Ortada kaçacak bir kadın yoktu, adresim sabitti. Yıllardır iktidar sahiplerinin şikayetiyle yargılanmıştım. Yatarı belki birkaç saat olan bir suçtan hapis yatırdılar. 49 gün sonra sizin karşınıza çıktım. Nasıl bir suç işlemiş olabilirim ki 13 yıla yakın hapis yatmamı talep ediyorlar?" diye konuştu.

Kabaş hakkında mütalaasını veren Savcı ve Erdoğan ile Soylu'nun avukatları da Kabaş'ın tutukluluğunun devamını talep etti.

12 yıl 10 ay hapsi talep edilen Sedef Kabaş hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezasına karar verildi. 49 gündür tutuklu olan Kabaş, tahliye edildi.

gazeteci sedef kabaş serbest bırakıldı 2 yıl 4 ay hapis cezası