Gazeteci Sevilay Yılman O Görüşmenin Detaylarını Aktardı: İnce'ye Net Bir Teklif Yapılmamış

TAKİP ET

Gazeteci Sevilay Yılman; Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinde Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne net bir teklif yapılmadığını söyledi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından iki lider de kısa birer açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Halil İbrahim sofrası” vurgusu yaparak, “Tarihi bir seçimden geçiyoruz. Gün birlik olma günüdür. Bu sofranın büyümesi lazım. Muharrem Bey’e de bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

İnce ise, “Kemal Bey’e ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu seçim Türkiye’nin son seçimidir. Bu seçimde demokrasiyi kazanacağız” diye konuştu. İnce, Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim ederek uğurladı.

İnce'ye Herhangi Bir Teklif Yapılmamış

Görüşmenin perde arkasında ise ilginç detaylar ortaya çıktı. CHP’lilerin, İnce’nin görüşme sonrasında takındığı tavra şaşırdığı öğrenildi. İnce’nin net bir teklif beklediği ancak böyle bir teklif almadığı ifade edildi.

CHP kaynaklarına göre, Kılıçdaroğlu görüşmede İnce’ye herhangi bir il veya liste teklifi yapmadı. Sadece ittifakın büyümesinin önemine değindi ve İnce’yi desteklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun amacının İnce’yi kırmamak ve ittifakın bütünlüğünü korumak olduğu belirtildi.

İnce ise görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Hoşgeldiniz, güle güle” diyerek Kılıçdaroğlu’na mesafeli bir tavır sergiledi. İnce’nin bu tavrının CHP ile ortak liste konusunda anlaşmazlık yaşadığını gösterdiği yorumlandı.

Yılman, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu ‘Halil İbrahim sofrası’ vurgusu yapıyor ve ‘çok önemli bir dönemeçteyiz, tarihi bir seçim, gün birlik olma günü, bu sofranın büyümesi lazım’ diyor, Muharrem Bey de, ‘evet, çok kritik bir seçim’ diyor, hatta ‘bu son seçim’ deniliyor.

“Muharrem İnce, bu konuşmalara katılıyor, destek veriyor. Sonra Kılıçdaroğlu ve kurmayları ayrılmak için ayağa kalkıyor. Onlar da Muharrem Bey’in çıkıştaki tavrına şaşırmışlar. Sanıyorum İnce, net bir teklif bekliyordu ama böyle bir teklif yapılmamış."

sevilay yılman Muharrem İnce kemal kılıçdaroğlu