Gazeteci Seyhan Avşar 'Sabıkalı Savcı' Haberinden Beraat Etti

TAKİP ET

Gazeteci Seyhan Avşar ve Necdet Önemli 'Sözcü savcısı sabıkalı çıktı' haberi nedeniyle yargılandıkları davada beraat etti.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar imzasıyla 6 Mart 2019'da yayımlanan "Sözcü savcısı sabıkalı çıktı" başlıklı haber nedeniyle Sözcü gazetesi Sorumlu Müdürü Necdet Önemli ile Avşar'ın birlikte yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Mahkemede savunma yapan Avşar, "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ‘Adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun’ sözüne uygun olarak adalet, beraat bekliyorum. Hukuk önünde suça karışan savcı ile sıradan bir yurttaşın farkı yoktur. Ceza vermeniz halinde savcılar suç işleyebilir ama gazeteciler bunu yazamaz gibi bir algı oluşacaktır. Beraatimi istiyorum. Mütalaanın yargı çerçevesinde değil idari bir kararla verildiğini düşünüyorum. Heyetinizin vicdani sorumlulukla hukuk çerçevesinde karar vermesini talep ediyorum” dedi. 

Avukatların savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti iddia edilen suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” sebebiyle açılan davada Seyhan Avşar ve Necdet Önemli'nin beraatine karar verdi.

 

gazeteci seyhan açşar necdet önemli terör dava sözcü cumhuriyet savcı hükümlü çıktı