Gazeteci Uğur Mumcu Katledilişinin 28. Yıldönümünde Anıldı

TAKİP ET

24 Ocak 1993 tarihinde bombalı suikastle katledilen Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 28. yıl dönümünde Türkiye Gazeteciler Sendikasının Şişli Harbiye'deki Uğur Mumcu Anıtı önünde düzenlediği törenle anıldı.

24 Ocak’ta yapılması planlanan fakat pandemi kapsamında alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tedbirleri sebebiyle erkene çekilen anma töreninde, Mumcu’nun fotoğraflarını taşıyan meslektaşları Uğur Mumcu Anıtı önünde bir araya geldi.

Programda konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "Uğur Mumcu’dan sonra da gazeteciler katledilmeye devam edildi. Basın özgürlüğü Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi. Medyada ciddi anlamda bir baskı söz konusu. 67 meslektaşımız cezaevinde. Bugün gazeteciler belki katledilmiyor, ama adliye koridorlarında haberlerini savunmak durumunda bırakılıyor" ifadelerine yer verdi.

Bugün yüzlerce gazetecinin Uğur Mumcu'nun izinden gittiğini dile getiren Durmuş konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerçekleri kamuoyuna duyurmak için fedakârca çalışan kamu yararını önceliği sayan gazeteciler var. Bu gazeteciler var oldukça ne Uğur Mumcu’yu unutacağız ne de bu ülkede basın ve ifade özgürlüğünün yok edilmesine izin vereceğiz. 28 yıl geçti ama 50. yılında da buralarda anmalar yapacağız. 50 yıl sonra da Uğur Mumcu gazeteciliği konuşulmaya devam edecek. Onlar gazetecileri susturduklarını düşünüyorlar, ama gazetecilik baskıyla susturulacak bir meslek değil. Daha çok Uğur Mumcular çıkacak ve gerçekleri yazmaya devam edecekler."

Uğur Mumcu anma anıt ölüm gazeteci araştırmacı tgs