Gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a Saldıranlara 20'şer Yıl Hapis İstemi

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeniçağ Gazetesi yazarı gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a yönelik menfur saldırıyla ilgili 6 şüpheli hakkında "silahla kasten yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından iddianame düzenledi. Savcı, saldırganlar için 20'şer yıl 10'ar aya kadar hapis cezası talep etti.

Yeniçağ'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın 11 Mayıs 2019'da Ankara'daki evinin önünde uğradığı menfur saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler Adem Y., Ali A., Emrah Y., Furkan Ç., Necmettin İ. ve Orhan Ç., nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından adlî denetim şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan Savcılık, 6 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede ifadesine yer verilen müşteki Yavuz Selim Demirağ, olay günü program yaptığı Türkiyem TV'den konuğu ile ayrılıp Ragıp Tüzün Caddesi'ndeki evinin önünde araçtan indiğini; bina kapısını açacağı sırada başına sert bir cisimle vurulduğunu ve yere düştüğünü söyledi. Şüphelilerden birinin kendisine, "Meydanı boş mu buldun, artist" dediğini söyleyen Demirağ, ardından sopalarla kendisini darbettiklerini ve darp sırasında saldırganlardan birinin "Öldürün", "Vurun" diye bağırdığını belirtti.

İddianamede ifadelerine yer verilen şüphelilerin tamamı ise Demirağ ile trafikte yol verme meselesinden tartıştıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

Savcı da şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek "silahla kasten yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediklerine dair haklarında kamu davası açmayı gerektirecek delil bulunduğunu belirterek 20'şer yıl 10'ar aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Yavuz Selim Demirağ saldırı saldırganlara hapis istemi yargılama iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Yeniçağ Yeniçağ Gazetesi Gazeteciye saldırı