Gazi Koşusu, Ne Yememesi Gerektiğini Öğrenemeyen Çinliler Yüzünden Bu Yıl da Seyircisiz Yapılacak

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 'Türk at yarışçılığının derbisi' bu yıl da seyircisiz yapılacak.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 95'incisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da seyircisiz yapılacak.

1927 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Gazi Koşusunun seyircisiz yapılacağını duyuran TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge “Bu sene de pandemi dolayısıyla seyircisiz icra etmek durumunda kalacağız Gazi Koşusu'nu" dedi.

Birincilik Ödülü 2 Milyon 100 Bin Lira

Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak yarış için 22'si asıl ve 2'si yedek 24 safkanın kaydı yapıldı. Bu yıl birincilik ödülü 2 milyon 100 bin lira olarak belirlenirken, ikinciye 840 bin lira, üçüncüye 420 bin lira, dördüncüye 210 bin lira, beşinciye 105 bin lira yarış ikramiyesi verilmesi kararlaştırıldı. 

Koşunun normal şartlarda festival havasında geçeceğini ama Çinliler yüzünden içinde bulunduğumuz pandemi süresince seyircisiz olacağını belirten Özbelge, "Gazi Koşusu günleri çok yoğun ve coşkulu bir şekilde kutlanır. Kalabalıklar olur hipodromlarda, festival havasında geçer. Maalesef pandemiden dolayı iki seneden beri seyirci alamıyoruz hipodromlara. Türkiye'nin genel şartlarında salgınla ilgili çok düzelmeler görülse de henüz daha seyirciye açamadık hipodromlarımızı. Bu sene de pandemi dolayısıyla seyircisiz icra etmek durumunda kalacağız Gazi Koşusu'nu" dedi.

gazi koşusu türk at yarışçılığının derbisi veli efendi at yarışı seyircisiz