Gazi Üniversitesinin Eski Rektörüne FETÖ'den 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Verildi

TAKİP ET

FETÖ'ye yardım etmekle suçlanan eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'ye yardım etmekle suçlanan eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Meslekten ihraç edilen ve FETÖ davasında yargılanan eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesince, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükberber, Mahkeme'de, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden kısa bir süre sonra gözaltına alındığını ve aradan geçen yaklaşık 7 yıl boyunca örgüt üyesi olduğuna dair dosyaya somut bir delil sunulamadığını iddia etti.

FETÖ'nün Gazi Üniversitesinde kadrolaşmasını sağladığı iddialarını reddeden Büyükberber şöyle devam etti:

"Darbe girişiminden sonra ihraç edilen personelin bir kısmı aklandı. Atamalarda rektör olarak sadece 'olur' imzası attım. Atamalar, bana gelene kadar 50 kişinin önünden geçiyordu. Sadece görevim nedeniyle kanun ve yönetmeliğe uygun olarak attığım imza dolayısıyla yıllar sonra ağır cezada yargılanacağımı bilemezdim. KHK ile ihraç edilen kişilerle benim aramda hiçbir ilişki yoktur. Onların ihraç olması benim açımdan delil olamaz. Benim dönemimdeki 802 atamanın iznini YÖK verdi. Kadro talepleri de dekanlıklardan geldi. Onlar bu taleplerinden dolayı sorumlu tutulmadı."

Kısa kararda, Büyükberber'in, FETÖ'nün Gazi Üniversitesinde kadrolaşmasına izin vererek örgütün kurumda etkin rol almasının önünü açtığı ifade edildi.

Büyükberber, darbe girişiminden beş gün sonra gözaltına alınıp iki haft sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Büyükberber, 672 sayılı KHK ile kamu görevinden ihraç edilmişti.

İddianamede Büyükberber'in, görev süresi boyunca 95'i ByLock kullanıcısı olan, örgütle bağlantılı yüzlerce kişiye kadro sağladığı ve bunun tanıklarla desteklendiği ifade edilmişti. Bu doğrultuda Büyükberber'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

süleyman büyükberber gazi üniversitesi fetö hapis cezası