Gazi Yakınıyım Diyerek İmamoğlu'na Tepki Gösteren Kişi Eski İBB Çalışanı Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende, gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişinin kendisine tepki göstermesiyle ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun şehitlikte sarf ettiği 'Seni araştırır bulurum' sözlerinin ardından gazi yakını olduğunu söyleyen kişinin eski bir İBB çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, "Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Zira ben kendisine önce konuşmak istiyorum dediğinde, 'Konuşalım bekleyin' diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi" dedi.

İmamoğlu, "Benimle bu dini duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın" diye konuştu.

İmamoğlu’na tepki gösterdikten sonra alandan uzaklaştırılan ve bir süre sonra tekrar şehitliğe gelen Mustafa İlker Yılmaz ise "Doğal bir tepkiydi, gazi yakınıyım, farklı bir tepki göstermem de beklenemezdi diye tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı. Yılmaz, "Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim, ben bir gazi yakını olarak bir şey sorabilir miyim" diyerek İmamoğlu'na seslenmiş, "Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan" demişti.

Gazi yakını olduğunu öne süren Mustafa İlker Yılmaz'ın AKP döneminde İSMEK'te çalıştığı, yeni dönemde kendisine iş verilmediği ortaya çıktı. 

ekrem imamoğlu imamoğlu ibb istanbul büyükşehir belediyesi en beğenilen belediye başkanı büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu diyanet ekrem imamoğlu boğaziçi ekrem imamoğlu boğaziçi destek ekrem imamoğlu diyanet siy