Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Önünde Vurulan Canlı Bomba Şüphelisinin Kimliği Belli Oldu

TAKİP ET

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde "kendisini patlatacağını" belirten kişi, polislerce vurularak etkisiz hale getirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimizce yaralı olarak etkisiz hale getirildi. Olay çok yönlü araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Önünde 'La İlahe İllallah' Diye Bağıran Şahıs Vuruldu


Valilikten yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz ana giriş kapısı önünde üzerinde bere, kaban, kıyafeti önünde kablolar ve sol elinde siyah bir çanta bulunan şahıs, koruma memurlarının üzerine yürümüştür. Akabinde görevli memurlar tarafından gerekli reaksiyon gösterilerek şüpheli silahla etkisiz hale getirilmiştir. Bomba imha ekiplerimizce yapılan çalışmada sahte bomba düzeneği tespit edilmiş, şüphelinin canlı olarak sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır. Adının Ümit Koçyiğit olduğu tespit edilen saldırganın çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde detaylı olarak sürdürülmektedir."

Gaziantep Valiliği'nden Emniyet Müdürlüğü Önünde Vurulan Şüpheliye İlişkin Açıklama


Olayın ardından özel kıyafetlerini giyen bomba imha ekipleri şahsın üzerinde bomba araması yaptı. Üzerinde kablo tespit eden bomba imha ekipleri incelemesinin ardından sahte olduğu öğrenildi.

1990 doğumlu ve yabancı uyruklu olmadığı belirlenen şüphelinin terör örgütleriyle bağlantısı araştırılıyor.

Gaziantep Emniyeti gaziantep canlı bomba ümit koçyiğit canlı bomba