Gaziantep'i Kar Fırtınası Vurdu: Vatandaş Nurdağı'nda Mahsur Kaldı, Belediye Ortada Yok

TAKİP ET

Gaziantep'i kar fırtınası vurdu.

Gaziantep'te dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar fırtınası nedeniyle insanlar yollarda mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yolu açamaması nedeniyle yollarda kalan birçok aracın içinde mahsur kalan insanlar aç, susuz, buz gibi havada ölümle burun buruna geldi.

AKP'nin kontrolü altındaki havuz medyası, vatandaşların ölümle burun buruna geldiği yer AKP yönetimindeki Gaziantep'te meydana geldiği için halkın karşı karşıya kaldığı tehlikeyi "görmedi". Bu nedenle vatandaşlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.

Radyocu Zeki Kayahan Coşkun kendisine gelen mesajları "Dün akşam 17.30’dan, şu saate kadar mağdurların ilettiği mesajlar yürek burkuyor. 6 aylık bebeği olan, hamile, hasta olan, astım ilacı biten, çoraplarını paylaşan, yakıtı bitenler, donmak üzereyiz, bizi unutmayın diyenler vs var. Yıl 2022 burası" ifadeleriyle aktardı.  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gece yarısından hemen önce belediye ekiplerinin yanına gittiği sırada çekilmiş bir videoyu "An itibariyle karla mücadele eden ekiplerimizin çalışmalarını takip ediyor, yerinde inceliyorum" ifadeleriyle paylaştı ancak sosyal medyada mağdur vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntüler aksini gösteriyor. Yollarda perişan vaziyette mahsur kalan vatandaşların yayımladığı bazı görüntüler: AKP'li Fatma Şahin'in başarısız yönetimine isyan eden vatandaşlardan birisinin dert yandığı anlar: Başka bir vatandaş yolda gece karanlığında çekilmiş görüntüleri şöyle paylaştı, durum çok vahim görünüyor: Bir başka vatandaş ise yetkililerin telefonlara cevap vermediğini belirtiyor: Nurdağı'nda mahsur kalan bir vatandaş ise yolda kaldıklarını ve yakıtlarının bitmek üzere olduğunu belirtti. Aç olduklarını belirten vatandaş "Ölüme terk edildik" dedi. Karın sürekli yükseldiğini belirten vatandaş yardım çağrısı yaptı. Başka bir vatandaş dün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımla 4 saattir yolda olduklarını ve hiçbir kar küreme aracı göremediklerini söylüyor: Bir başka vatandaşın paylaştığı görüntüler ise Nurdağı'nda mahsur kalan araçlar içerisindeki insanların tam anlamıyla ölüme terk edildiklerini gösteriyor. Vatandaşlar perişan vaziyette olmasına karşın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, şu paylaşım ile vatandaşı suçladı:

Tanrıöver, söz konusu paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.   Nurdağı'ndaki durum kritik. Sabaha karşı bir paylaşımda bulunan bir vatandaş ailesinden 3 kişinin araç içinde kar altında kaldıklarını belirterek telefon numarasını yayımladı. Vatandaşlar yollarda sabahladı. Belediye ekiplerinin yolları açması için bekliyorlar.

gaziantep nurdağı mahsur kar araçlarda