Gaziantep'te 1 Yaşındaki Çocuğun Midesinden 3 Balon Çıktı

TAKİP ET

Gaziantep'te bir hastanede tedavi altına alınan 1 yaşındaki çocuğun midesinden 3 adet balon çıktı.

Nizip ilçesinden il merkezindeki Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne gelen bir ailenin 1 yaşındaki çocuğu tedavi altına alındı. Çocuğun midesinden 3 adet latex balon çıkarıldığı açıklandı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Bölümünden Uzman Doktor Meltem Gülşan, muayenesinde çocuğun midesinde 3 adet mavi, turuncu ve pembe renklerde balon bulunduğunu tespit edince 1 yaşındaki çocuk acil olarak tedavi altına alındı ve anestezi uygulanarak endoskopi yapıldı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre oldukça büyük olduğu görülen balonlar yabancı cisim forsepsi ile mideden çıkarıldı. Dr. Meltem Gülşan, okul öncesi çocuklarda, sıklıkla 3 yaşındaki çocuklarda yabancı cisim yutması vakalarına rastlandığını açıkladı.

Metal Para, Toplu İğne, Çengelli İğne, Bilye, Çivi, Mıknatıs...

Dr. Gülşan, "Polikliniğimize metal para, toplu iğne, çengelli iğne, bilye, boncuk, toka, çivi, mıknatıs, saat pilleri ve kemik parçaları yutan minik hastarın ebeveynleri sıklıkla başvurmaktadır. 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç, annesi tarafından balon yuttuğu fark edilerek acil servisimize başvurmuştu, uygun açlık süresinin ardından anestezi eşliğinde endoskop ile mideye girdik. Midede mavi, turuncu, pembe olmak üzere 3 adet balon yabancı cisim forsepsi ile çıkarıldı. Balonlar mideden çıkamayacak kadar büyük olduğunu ve bunların mide asidi ile hiçbir hasar görmediğini fark ettik. Balonlar hastamızın soluk borusuna kaçsa idi daha vahim bir tablo ile karşılaşabilirdik. Neyse ki uygun zamanda müdahale ile bu yabancı cisim yutulması olgusu sorunsuz bir şekilde tedavi edildi" açıklamasını yaptı.

gaziantep 1 yaşındaki çocuğun ismet cihat midesinden 3 balon çıktı