Gaziantep'te Kaçaklar Bıçaklı, Satırlı 'Meydan Savaşı' Yaptı: Her Gece Ateş Ediyorlar

TAKİP ET

Gaziantep'te henüz bilinmeyen bir nedenle kaçaklardan oluşan iki ayrı grup satır, bıçak ve sopalarla birbirine girdi. Kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Mahallede yaşayan vatandaşlar, kaçakların her gece birbirlerini korkutmak amaçlı havaya ateş açtıklarını ifade etti.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kaçak göçmenlerden oluşan iki grup sebebi bilinmeyen bir nedenle sokak ortasında satırlı, bıçaklı ve sopalı bir 'meydan savaşı' yaptılar. Mahalleli kaçakların her gece birbirlerini korkutmak için havaya ateş açtıklarını belirtirken bir Türk vatandaşı da olay esnasında kendi çocuğunu sokakta kaçakların döner bıçağı ile yaraladığını söyledi.

İHA'nın haberine göre olay, Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Kaçak göçmenlerden oluşan iki grup arasında satırlı, bıçaklı, sopalı 'meydan savaşını' bir kavga çıktı. Bir kaçak saldırganın savurduğu sallama darbelerinde 2 kişi hafif yaralandı. Olay anına ait görüntüler güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Olaylar sırasında çevredeki iş yerleri ve evler zarar gördü, bazı mahalle sakinleri yaralandı.

'Hemen Hemen Her Gece Silah Sıkıyorlar. Birbirlerini Korkutma Amacıyla Havaya Ateş Açıyorlar. Bizler Korkuyoruz, Yorgun Mermi Denilen Bir Sorun Var'

Yaşanan olay sonrasında konuşan mahalle sakinleri, kaçakların yarattıkları güvenlik sorunu ile dışarı dahi çıkamaz hale geldiklerini ifade ettiler. 

Mahalle sakinlerinden Celal Konuk şu ifadeleri kullandı:

“Akşam evde oturuyorduk, sanki kıyamet koptu büyük bir ses bağrışma çağrışma aşağıya inmeye korktuk ve pencereden baktığımızda 3-4 kişi sallama diye tabir edilen döner bıçaklarıyla birbirlerine saldırıyorlar. Neticede burası bir mahalle, burada çoluk çocuğumuz var. Birbirlerine ölümüne vuruyorlar. Araya gidip ayırmaya da korkuyoruz. Ondan önce mahallede tüfek, silah sıktılar. Hemen hemen her gece silah sıkıyorlar. Birbirlerini korkutma amacıyla havaya ateş açıyorlar. Bizler korkuyoruz netice de ortalık magandadan geçilmiyor ve yorgun mermi denilen bir sorun var. Biz genellikle akşamları terasta uyuyoruz”

'Her Gün Kurşunlar Sallamalar Çekildiği İçin Benim Ne Çocuklarım Çıkabiliyor, Ne Gençlerimiz Gezebiliyor, Ne de Bizler Çıkabiliyoruz'

Olayda kendi çocuğunun da yaralandığını ifade eden mahalle sakini Sibel Karakuzulular, şu şekilde konuştu:

“Olay, benim yemek yaptığım yerde gerçekleşti, evimde kamera vardı. Çocuğumun sesini duyunca kameraya baktım, yabancı uyruklu vatandaşlar birbirlerini parçalarken benim çocuğuma da döner bıçağı çektiler. Çocuğumun elinin hafif bir yerini kesti. Her zaman kavgalar, biz damda yatıyoruz. Gaziantepliyiz, havanın sıcak olmasından dolayı damda yatıyoruz. Damda yatamıyoruz, her gün kurşunlar sallamalar çekildiği için benim ne çocuklarım çıkabiliyor, ne gençlerimiz gezebiliyor, ne de bizler çıkabiliyoruz” 

kaçak kaçak göçmen mülteci mülteci krizi gaziantep bıçaklı kavga yorgun mermi