Gaziantep Üniversitesi Rektörü Kendisini Dekan Olarak Atadı

TAKİP ET

Erdoğan'ın imzasıyla atanan Kamu Yönetimi Mezunu Rektör Özaydın, kendisini üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesine 'dekan' olarak atadı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Arif Özaydın, kendisini Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)'ne dekan olarak atadı.

Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Özaydın, konuya dair ilk açıklamasında "Ben de memnun değilim bu durumdan. Vekâleten idare ediyorum. Ben güzel sanatlar fakültesinin sadece dekanıyım. O işlerden anlamam" ifadelerini kullandı.

24 Eylül 2020 tarihinde kendisini bu göreve atayan Özaydın, kararını fakültede 'profesör' bulunmadığını söyleyerek gerekçelendirdi. "Geldiği zaman atanır. Bir doçent var, onu yardımcım yaptım. İşleri o yürütüyor. Ben anlamam o işlerden, kalkıp da sanat dersine girmem" diye konuşan Özaydın'ın bu ilginç savunmasının aksine fakültenin Resim Bölümü kadrosunda bir profesör bulunması da dikkat çekti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve GSF Dekanı Özaydın, hala bir profesör ilanı verilmemiş olmasını ise devletin kadrolarının dolması sözleriyle savundu.

rektör dekan gaziantep üniversitesi arif özaydın atama tayyip erdoğan akp