Gaziantepspor'un Tesislerinden 2 Kupa ve Flamalar Çalındı

TAKİP ET

Süper Lig'in eski ekiplerinden Gaziantepspor'un tesislerinden 2 kupa ve flamalar çalındı.

Yaşadığı maddi problemler sebebiyle 2016-2017 sezonunda uzun yıllar mücadele ettiği Süper Lig'e veda eden ve akabinde Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) kadar düşen Gaziantepspor'un tesisleri de kaderine terk edildi.

Ekonomik sorunlardan dolayı herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan tesislerdeki antrenman sahalarındaki çimler kurudu, binaların camları ve kapıları kırıldı.

11 Haziran'da tesislere gelen Gaziantepspor Kulübü Başkanı Hasan Şahin, 2 kupanın olmadığını fark edince polise haber verdi. Takımın dosyalarını inceleyen ekipler, 2 kupanın çalındığını, Avrupa karşılaşmalarında alınan Roma ve Lille takımlarının flamalarının da eksik olduğunu tespit etti.

Olay üzerine şikayette bulunan ve durumun aydınlatılmasını isteyen Başkan Hasan Şahin, tesisin yaklaşık 3 yıldır atıl durumda olduğunu ifade etti. 

Şahin, "Takımımız Amatör Lig’e düştü. Ben 2nci Lig’de başkan oldum ve çok ciddi bir borç bırakılmıştı. Süper Lig’den sonra zaten bu takım kaderine terk edildi. Şahsım olarak bu takım için çocuklarımın rızıklarına kadar harcadım. Burası 100 dönüm civarında bir tesis, burayı korumamızın imkanı yok. Takımın bir geliri olmamasına rağmen o bekçinin gelirini de cebimizden karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kupaların takıma ve taraftarlara ait olduğunu söyleyen Şahin, "Maalesef bu takıma destek olunmadı. Şu anda da en önemli şeylerden birisi manevi değeri yüksek olan kupalar çalınıyor ve bu hırsızlık olayı sürekli gerçekleşiyor. Flamalar var; Roma ve Lille maçının. İki kupamız çalındı. Tesisin kapı ve pencereleri de çalınıyor. Kalan kupa ve diğer madalyaları biz muhafaza etmeye başladık. Bu kupalar taraftarlarındır ve onlara teslim etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

gaziantepspor kupalar 2 kupa flamalar roma lille çalındı tesislerden başkan açıklama polis ihbar açıklama suç duyurusu