Gaziantep'te Açık İcra Dosyası Sayısı 654 Bin

TAKİP ET

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya'nın verdiği 2020 verilerine göre Gaziantep'te açık icra dosyası sayısı 654 bin civarında.

Bayram Yılmazkaya, ekonomik krizi icra dosyalarına ilişkin rakamlar üzerinden gözler önüne serdi. CHP'li Yılmazkaya, bankalara borcu bulunan vatandaş sayısının son bir yılda 2 milyon 268 bin kişi artış yaşadığını ve toplamda 33 milyon 643 bin kişiye çıktığını açıkladı.

Bu rakamlara göre Gaziantep'in nüfusunun yarısının icralık olduğunu vurgulayan Yılmazkaya sözlerine şöyle devam etti: "Gaziantep’te bile her aileden mutlaka icralık olan veya borcu olan birileri var. 2020 verilerine göre Gaziantep’te açık icra dosyası sayısının 654 bin dolayında olduğu görülmektedir. 2 milyon nüfuslu kentin 0-18 yaş aralığında 650 bin 700 bin dolayında çocuk nüfusu olduğuna göre geriye kalan 18 yaş üstü nüfusun yarısı yani Gaziantep’in yarısı icralık demek oluyor. Sadece bu veriler bile ülkenin geldiği durumu, vatandaşın yaşadığı büyük sıkıntıları ortaya koymaktadır."

Pandemi sürecinde vatandaşın sosyal yardım ile desteklenmesi yerine bankalara borçlandırılmasının sonucunda kredi borçlarının yüzde 40 arttığını söyleyen Yılmazkaya, şunları ekledi: “Vatandaşın bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu Kasım sonu itibariyle 5,4 milyar lira artarak 830 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 687,3 milyar lirası tüketici kredilerinden, 142,7 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Kasımın son haftası tüketici kredileri 2,4 milyar lira kredi kartı borçları ise 2,8 milyar lira arttı.Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları yılbaşından bu yana ise 239 milyar lira arttı. Bu dönemde tüketici kredileri 213 milyar lira artarken, kredi kartı borçlarındaki artış ise 26,7 milyar lira oldu."

bayram yılmazkaya chp gaziantep icra icralık