Gaziantep'te Bir Kadın Aynı Anda Hem Koronavirüse Hem de Domuz Gribine Yakalandı

TAKİP ET

Gaziantep'te yaşayan Fatma Yıldız'ın aynı anda hem koronavirüse hem de domuz gribine yakalandığı anlaşıldı.

34 yaşındaki Fatma Yıldız, hamileliğinin 24. haftasında hem koronavirüse hem de domuz gribine yakalandı. Nefes almakta güçlük çektiği için hastaneye kaldırılan Yıldız, bir takım testlere tabi tutuldu. 

Karaciğer testleri referans dışı çıkan, yoğun bakım ünitesine girişte oksijen değerleri çok düşük seyreden hasta Fatma Yıldız, 12 gün yaşam destek makinesine bağlı olarak uyutuldu. Dirençli yoğun bakım enfeksiyonu da gelişen Yıldız ve bebeği tedavilerinin ardından sağlıklı bir şekilde yoğun bakım ünitesinden taburcu edildi.

Annenin Beyin Fonksiyonları ve Bebeğin Hayatı Risk Altındaydı

Koronavirüsle aynı anda domuz gribi de görülen Yıldız'ın yattığı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gülseren Elay, “Hastamızı devraldığımızda oksijen değerleri olması gereken değerlerin çok altında olup, annenin beyin fonksiyonları ve bebeğin hayatı risk altındaydı. Bu riskleri en aza indirmek için hastamızı çok derin uyuttuk ve koruyucu tedavi yöntemlerini uyguladık. Koronavirüs testi pozitif olan hastamızın kan tahlilinde domuz gribini de tespit ettik. Tüm bunların yanında hastamızın karaciğer fonksiyonları da virüslere bağlı olarak bozulmuştu.

Hastamız toplam 12 gün yaşam destek makinesinde ve 20 gün de yoğun bakım ünitesinde kaldı. Bu süreçte birçok antibiyotiğe dirençli olan yoğun bakım ünitelerinde saptanan Acinetobakter enfeksiyonu da hastamızın kanında üredi. Elimizde mevcut olan ve bebeğe en az zarar verecek ilaçları özenle seçmek zorundaydık. Bir taraftan anneyi diğer taraftan bebeği koruyucu tedavileri bir arada yürüttük. Tüm bu uğraşlar sonucu hastamızın enfeksiyonu geriledi, yaşam destek makinesinden ayırdık. Hastamızın karaciğer fonksiyonları düzeldi ve bebeğimiz şu an yirmi yedinci haftasında. Yapılan testler ile bebeğin de oldukça sağlıklı olduğunu tespit ettik. Hastamızı yoğun bakım ünitesinden çıkarmanın, iki evladına kavuşturabilmenin sevinci ve gururu içindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

gaziantep domuz gribi koronavirüs covid-19 gebe hamile kadın aynı anda hastane gaün fatma yıldız