Gazze'de Ateşkes Sona Erdi

TAKİP ET

Gazze'deki geçici ateşkes bir kez daha uzatılmadı.

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının süresi, Türkiye saatiyle bu sabah 08.00'de doldu.

Taraflardan ve arabulucu ülkelerden geçici ateşkesin uzatılmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. ABD basınına açıklama yapan Mısırlı yetkililer, ateşkesin bir gün daha uzatıldığını duyurmuştu.

Ateşkesin bitmesiyle beraber İsrail ordusu, bu sabah Gazze Şeridi’nden atılan bir roketin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı.

İsrail medyası, İsrail'in güneyinde ikinci kez roket uyarı sirenlerinin çaldığını aktarırken, Hamas'a yakın basına yansıyan haberlerde ise Gazze Şeridi'nin kuzeyinde patlama ve silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Gazze'deki Ateşkes

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. İsrail ile Hamas arasında varılan rehine takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli rehine, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli serbest bırakıldı.

Katar, 27 Kasım’da Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. İsrail ordusu, 30 Kasım’da tarih belirtmeden “insani aranın” uzatıldığını duyururken Hamas, söz konusu aranın 1 gün uzatıldığını açıkladı.

gazze Ateşkes gazzede ateşkes