Gazzeli Kanser Hastalarını Taşıyan Uçak Türkiye'de

TAKİP ET

Gazzeli kanser hastaları ile refakatçilerini Mısır'dan getiren uçaklar Esenboğa Havalimanı'na indi.

Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini Türkiye'ye getiren uçaklar El Ariş Havalimanı'ndan dün 22.00'de kalkmıştı. AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eşlik ettiği Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Hastaların sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip edildi. Saat 00.21'de Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklardaki hastalar, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi altına alınacak.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

''Çabamızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Kanser hastaları başta olmak üzere hastaların ülkemize getirilmesi için koordinasyon ekibi oluşturduk. Gazzeli hastaların tedavi gördüğü 2 farklı hastaneyi ziyaret ettik. Gazzeli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. 27 hasta ile 13 refakatçinin milli savunma bakanlığı ve cumhurbaşkanlığımıza bağlı uçaklarla getirerek, önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Mısır tarafından yardım gemilerine ve hasta transferine izin verilen ilk ülke Türkiye'dir. Türkiye her zaman mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Gelen hastaların hepsi kanser hastası. Sadece 1 hastası kan hastalığı ama o da kemik iliği tedavisi için getirilen 15 yaşında bir kardeşimiz. Önümüzdeki günlerde çalışmalar hızla devam edecek. Başta kanser ve çocuk hastalar olmak üzere Türkiye'ye getirmek için kararlılıkla çalışacağız. Solunum sıkıntısı olan bebekleri de getirmek istediğimizi, rahatlıkla getirebileceğimizi ifade ettik. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İsrail ve Mısır sağlık bakanları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Mısır üzerinden başka bir ülkeye tedavi edilmek üzere gönderilen ilk hastalar, bu hastalar.''

gazzeli hasta kanser hastaları ambulans uçak