Gebze'de 24 Daire Tahliye Edildi

TAKİP ET

Kocaeli'nde bir inşaatın temelinde yaşanan toprak kayması sebebiyle 24 daire tahliye edildi.

Gece saatlerinde Gebze'de yapımına başlanan inşaatın temelinde toprak kayması meydana geldi.  Bitişikte bulunan 5 katlı apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri geldi. Tatlıkuyu Mahallesi 1306 Sokak üzerinde meydana gelen toprak kayması sebebiyle bölgede bulunan 24 dairede bulunan 60 kişi tahliye edildi. 

Tahliye edilen vatandaşlardan bazıları kaymakamlık aracılığıyla çevrede bulunan otellere yerleştirildi. Uzun bir aradan sonra olay günü evine dönen ve 6 aylık kızı Masal ile binayı terk eden Orkun Çınar, “Bir aydır evde yoktuk, bugün geldik eve. Birkaç gündür de apartman sakinleri bu sorunu kendi aralarında konuşuyormuş fakat biz büyük bir sorun olacağını düşünmedik. Yatmaya hazırlanırken ‘bina tahliye ediliyor’ dediler. Biz de dışarı çıktık. Polis ve itfaiye ekipleri tahliye etti bizi, onlar apartman boşalana kadar bekledi. Benim ailem burada yaşıyor bu geceyi ailemde geçireceğim. Bu saatte çocuğumla beraber dışarı çıkmak problem. Sokakta perişan olduk çocuğumla beraber'' dedi.

Sarsıntıyı deprem zannettiğini belirten Adem Özdemir ise, “Hafif bir kayma oldu binada. Biz deprem oluyor sandık meğerse toprak kayması varmış. Yeni inşaat yapılan yerde kepçe zarar vermiş galiba. Bugün gece bir sarsıntı hissettik ve binadan ayrıldık. Geceyi yakınlarımızın yanında geçireceğiz'' ifadelerini kullandı. 

kocaeli gebze toprak kayması bina tahliye 24 daire