Gebze'de Rüşvet Operasyonu: 1 Avukat ve 6 Polis Gözaltında

TAKİP ET

Gebze'de görülen bir kalpazanlik davasında sanıklardan rüşvet istediği ortaya çıkan bir avukat ve 6 polis gözaltına alındı.

Gebze Adliyesinde görülen bir kalpazanlik davasında tutuksuz yargılanan bir sanık, rüşvet verdiği için tutuksuz yargılandığı suçlamasında bulundu. Tutuklu yargılanan sanıklar ise rüşvet vermedikleri için tutuklu yargılandıkları iddiasını ileri sürdü.

İddiaya göre avukat T.S.'nin müvekkili olacak kişinin yakınlarına hakimin yanlarında çalışan avukatın sınıf arkadaşı olduğunu, savcıyı ve polisi halledeceğini söylemesi ses kaydına alındı. Ayrıca bir diğer ses kaydında ise polisler paradan pay almadan bahsetti.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 1 avukat, 1 komiser ve 5 polis memuru gözaltına alındı. Dün, adliyeye sevk edilen 7 kişi, 'Rüşvet alıp vermek ve nüfuz ticareti kullanma' suçlamasıyla tutuklandı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar sırasında, taraflardan menfaat temin ettikleri iddia edilen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları ve bu menfaat teminine aracılık ettikleri iddia edilen avukatlar hakkında soruşturma başlatıldığı, 27 Ocak günü düzenlenen operasyonla aralarında bir komiserin bulunduğu beş polis memuru ve bir avukatın göz altına alındığı, toplam yedi şüphelinin 29 Ocak günü sevk edildikleri Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce ''Rüşvet Alıp Vermek ve Nüfuz Ticareti Kullanma'' suçları nedeniyle tutuklandıkları."

Gebze rüşvet polis avukat gözaltı dava adliye