Geçinmek İçin İcra Ettiği Sokak Sanatına Zabıta Düzenli Olarak Ceza Kesiyor

TAKİP ET

Trabzon'da yetiştirme yurdundan ayrıldıktan sonra hayatını kazanmak için sokaklarda 'palyaçoluk' yaparak sanatını icra eden genç bir vatandaş sosyal medyada zabıtanın kendisine uyguladığı cezaları ve polis ile tutuklama tehdidini anlatarak yardım istedi.

Trabzon'da 2 yaşından 18 yaşına kadar yetiştirme yurdunda kalmış ve 18 yaşında reşit olduktan sonra yetiştirme yurdundan ayrılıp hayatını kazanmak için sokaklarda palyaçoluk sanatı icra eden genç bir vatandaş zabıtanın kendisine uyguladığı cezaları ve tehditleri sosyal medyada ifade ederek serzenişte bulundu.

Gazeteci Batuhan Çolak'ın paylaştığı görüntülerde palyaçoluk yapan genç, zabıtanın düzenli olarak kendisine 'kabahatler kanunundan' 617 lira para cezası kestiğini ve zabıtanın kendisini polis ile birlikte tutuklamakla tehdit ettiğini anlattı.

Durumu anlatan ve helal para kazandığını belirten genç vatandaş, 'kabahatler kanunu' kapsamında ne gibi bir suç işlediğini anlamadığını söylemesinin yanı sıra kendisine uygulanan bu ceza ve tehditlere yönelik yardım talebinde bulundu.

trabzon sokak sanatı kabahatler kanunu palyaço zabıta polis