Geçmeyen Migren Ağrısına Ne İyi Gelir?

TAKİP ET

Geçmeyen migren ağrısına ne iyi gelir?

Geçmeyen migren ağrısına ne iyi gelir? Son yıllarda migren hastalığı pek çok kişinin muzdarip olduğu yaygın rahatsızlıklar arasında karşımıza çıkıyor. Bu rahatsızlık başta özellikle şakak bölgesinde geçmek bilmeyen bir ağrı ile karakterize ediliyor. Bilindiği üzere baş bölgesinin yan taraflarını etkileyen bu ağrı oldukça şiddetli olup gündelik hayata aynı şekilde devam etmeyi önemli ölçüde zorlaştırıyor. Bunun yanı sıra migren ağrılarından kurtulabilmek de oldukça zor olarak biliniyor. Genellikle ağrılar başladığı zaman kullanılması gereken haplar ile ağrının verdiği rahatsızlığın hafifletilmesi ya da geçirilmesini amaçlamakta olan bir tedavi yöntemi kullanılıyor. Bunun yanı sıra evde kendi başınıza uygulayarak migren ataklarınızı hafifletebileceğiniz bazı etkili yöntemlerden de söz edebilmek mümkün görünüyor. Bu yazımızda migren ataklarınız başladığında uygulayabileceğiniz ve ağrılarınızı kısa süre içerisinde hafifletmeye yardımcı olacak bazı yöntemlerden söz ettik.

Migren Atakları ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Pek çok kişinin yaşamakta olduğu bir problem olan migren atakları geçirilmediği takdirde kişinin ağrı sebebi ile işini yapmasını zorlaştıran bir rahatsızlık olarak biliniyor. Sebebi ise çoğunlukla kişinin yaşam tarzı ile ilişkilendiriliyor. Dolayısıyla migren rahatsızlığını ortadan kaldırabilmek ya da sıklığını azaltabilmek için uygulanabilecek en etkili yöntem daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek olarak karşımıza çıkıyor. Eğer kronik bir şekilde migren atakları rahatsızlığı yaşamakta iseniz size verilen ilaçları kullanmak en etkili tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra ağrılarınızı hafifletebilmek için çeşitli alternatif yöntemler de deneyebilmeniz mümkün. Doğru bir şekilde uygulandığı takdirde bu yöntemler ile de sonuç alabilirsiniz.

Migren Ataklarına Neden Olan Faktörleri İyi Tanıyın

Migren ataklarının neden ortaya çıktığı incelendiğinde çoğunlukla bu atakları tetikleyen çeşitli faktörler olduğu göze çarpıyor. Yeterince uyumamak, hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olmak, yeterli miktarda su içmemek, sağlıksız bir beslenme programı migren ataklarına sebebiyet veren faktörler arasında karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra stres ya da üzüntünün de migren ataklarını tetikleyebildiği biliniyor. Migren ataklarından kurtulabilmek için ataklarınızı tetikleyen faktörlerin farkında olmak büyük önem taşıyor.

Migren Ağrısını Geçirmek için Neler Yapılabilir?

Bilindiği üzere migren atakları için tıbbi bir tedavi yöntemi mevcut. Verilen çeşitli ilaçlar ile migren atakları önlenebiliyor ya da başladığında yatıştırılabiliyor. Ancak bunun yanı sıra migren atakları için evde uygulanabilecek yöntemler de sıralanabilir. Bu yöntemleri kendi kendinize uygulayarak ataklarınızın daha kısa süre içerisinde yatışmasına ve ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.

1) Bol Su İçin

Sağlıklı bir yaşam için bol bol su içmek her uzman tarafından öneriliyor. Günde en az iki litre su içmek pek çok rahatsızlığın önlenmesi konusunda yardımcı olurken aynı zamanda daha dinç hissetmenize de yardımcı oluyor. Migren ataklarını engellemek ya da yatıştırmak için bol miktarda su içebilirsiniz.

2) Lavanta Yağı Kullanın

Başınız ağrımaya başladığında iyi bir masaj yapmak ağrıyı hafifletmek için etkili bir yol olabilir. Migren ağrısı için etkili yöntemler arasında karşımıza çıkan lavanta yağı ağrının kısa süre içerisinde hafiflemesine yardımcı olabiliyor. Migren ağrılarınızın başladığını hissettiğiniz anda birkaç damla lavanta yağı ile şakaklarınıza güzel bir masaj yapmak atağınızın daha kısa süre içerisinde sonlanması konusunda etkili olabilir.

3) Migren Taşı Deneyin

Migren ağrılarını geçirmek için önerilen bir diğer yöntem ise migren taşı kullanmak olarak karşımıza çıkıyor. Mentollü bir etkisi olan bu taş ağrının başladığı anlarda şakak bölgesine sürüldüğü takdirde atağın kısa sürede yatışması konusunda oldukça etkili olarak biliniyor. Bir aktara giderek satın alabileceğiniz bu küçük taşı migren ataklarınızı dindirmek için kullanabilirsiniz.

4) Soğuk Kompres Uygulayın

Ağrılarınız başladığı sırada özellikle başınızın yan taraflarına uygulayacağınız soğuk kompres ağrılarınızın yatışması açısından önerilen bir uygulama olarak biliniyor. Evde migren tedavisi konusunda kullanılabilecek bu yöntem çoğu zaman oldukça etkili sonuçlar veriyor.

Migren Atağınız Başladığında Yapılacaklar

Migren atağınız başlar başlamaz ışık ve ses olmayan bir odaya geçip sakince uzanmak atakların daha kısa süre içerisinde sonlanmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra sakinleştirici bir çay içebilir ve uyuyabilirsiniz. Geçmeyen migren ağrısına ne iyi gelir? Migren ağrılarınızı geçirmek için yukarıdaki yöntemleri kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
 

migren migren ağrısı migren atağı migrene ne iyi gelir migren atakları