Geleceğin Yıldızları Arasında Gösterilen Ömer Faruk Beyaz Fenerbahçe'nin Sözleşme Yenileme Teklifini Reddetti

TAKİP ET

Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, Ömer Faruk Beyaz hakkında da konuştu.

Emre Belözoğlu, "Bizim hedefimiz, hayalimiz Fenerbahçe'nin kendi değerlerini çıkarması ve onlarla yürümesidir. Bu süreçte onun bayrak oyunculardan biri olacağını düşünüyordum ama olumlu gitmiyor, gideceğini de düşünmüyorum" diyerek genç oyuncuları Ömer Faruk Beyaz ile yaptıkları görüşmelerin şu anda olumsuz devam ettiğini belirtti.

Ömer Faruk'a çok iyi şartlar içeren bir proje sunduklarını vurgulayan Belözoğlu, "Ona hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik, 5 senelik bir proje. Son dönem de başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı. İçimden keşke 17 yaşında bana karşı böyle bir proje ve davranışla gelinseydi bile dedim" ifadelerini kullandı.

 

"Ömer 17 yaşında, Ersun Yanal ayrıldıktan sonra Tahir hocanın gelmesiyle başlayan süreçte 10 maçımız vardı, hepsinde kadroda oldu. 10 maçın 5'inde görev aldı" diyen Belözoğlu, son maçında kaptanlık pazubandını Ömer Faruk'a tatkığını hatırlatarak, "Ömer benim için çok değerli bir oyuncu. Üzüldüğüm nokta şu; Fenerbahçe takımı yarın bir gün tarihi anlatıldığında “en genç kaptan” olarak Ömer Faruk yazacak" dedi.

"Ne yazık ki verdiğimiz değerin karşılığını bulduğumuzu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulunan Belözoğlu, sürecin bitmediğini ve Ömer Faruk'un bir an önce bir karar vermesi gerektiğini anlatarak şunları kaydetti: "Kendisi bize belli bir noktada kararını iletti ama burada çok büyük bir camia var. Evet, bu çatı altında büyük sporcularla büyük başarılar kazanılmıştır ama hiçbirimiz Fenerbahçe'den büyük değiliz. Buradan ayrılsa dahi onu koruma derdinde olurum. Ömer süreci olumlu gitmiyor, olumlu bitecek gibi de gözükmüyor."

fenerbahçe ömer faruk beyaz mesut özil ömer faruk dorukhan emre emre belözoğlu sportif direktör