Gelecek Partili Nedim Yamalı: Bizim Muhafazakâr İslamcı Kanadın Demokrasiyle Sahte Bir İlişkisi Var

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Ankara Masası Gündem Özel programında yaptığı açıklamada, AKP'nin artık bir cemaat olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Ankara Masası Gündem Özel programında yaptığı açıklamada, AKP'nin artık bir cemaat olduğunu söyledi. Yamalı, AKP'nin tepesinde bir adamın bulunduğunu ve etrafında bir çemberin olduğunu, talimatların oradan geldiğini söyledi.

Yamalı, demokrasi ile muhafazakar İslamcı kanadın sahte bir ilişkisi olduğunu ve bu ilişkinin büyük oranda olduğunu belirtti. Ayrıca, bunun yanı sıra camiada sadece siyasi partiler değil, tarikatlar, vakıflar, dernekler, platformlar gibi birçok yapı bulunduğunu ifade etti.

Yamalı, Anadolu'da kültürel sorunlar olduğunu ve Osmanlı'ya karşı olan muhabbetin yanlış yorumlandığını, İslam ve ehli sünnetin de yanlış yorumlandığını söyledi. Dergahlarla sultan arasındaki ilişkiden farklı bir hukuk çıkartıldığını ifade etti.

Yamalı şu ifadeleri kullandı:

"Demokrasiyle ilgili bizim kanadın sahte bir ilişkisi var. Yani bizim muhafazakar İslamcı kanadın demokrasiyle sahte bir ilişkisi var. Bu, büyük oranda böyleydi. Bir de bizim gibi, bunun içinde bu sahte ilişkiyi gerçek bir tabana oturtmaya çalışan insanlar oldu. Bizim camiada sadece siyasi partiler değil, tarikatlar, vakıflar, dernekler, platformlar, bunların hepsi... Yapı bu.

Anadolu’da kültürel sorunlar var. Osmanlı’ya karşı olan, muhabbet getirdiği Osmanlı’yı yanlış yorumlama, bu dini, İslam’ı, ehli sünneti yanlış yorumlama bunda etkili oldu. Yüz yıllar içinde, dergahlarla sultan arasındaki ilişkiden farklı bir hukuk çıkartıldı. Şu anda mesela AK Parti, bana göre bir siyasi parti değil, bir cemaattir. Cemaati nasıl tanımlıyorsunuz? Tepesinde bir adam, etrafında bir çember, oradan gelen talimatlar; ne oluyor bilme imkanınız yok. 2017’den itibaren, referandumdan sonra AK Parti, artık bir cemaattir.”

nedim yamalı cemaat akp gelecek partisi