Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Bilgehan Uçak Kılıçdaroğlu'nun Olası Adaylığını Yorumladı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Bilgehan Uçak Medyascope'ta Edgar Şar'ın konuğu oldu

Medyascope'ta Edgar Şar'ın konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Bilgehan Uçak, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının olmazsa olmaz bir şartı var. Erdoğan’ın başörtüsü için getirdiği anayasa değişikliğine CHP’nin evet demesidir.” dedi.

Davutoğlu'nun danışmanı, Gelecek Partisi’nin “küçük parti” olmadığını, seçimlerde henüz sınanmadığının altını çizdi: “Altılı Masa, hiçbir partinin seçimleri Erdoğan’a karşı tek başına kazanamayacağı gerçeğine dayalı kuruldu. Burada Erdoğan’a karşı, kitleleri sürükleyecek biriyle seçime girmenin yanlışlığını 2018 seçimleri gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, burada yeni bir siyaset stratejisi çizdi ve “Dostlarımızla beraber kazanacağız” diyerek bir demokrasi cephesi oluşturdu. CHP en büyük muhalefet partisi ama seçimi tek başına kazanamıyor. O bakımdan şu anda ortak adayın ne yapacağını ve ne yapmayacağını belirlemek gerekiyor. Aday bu sebeple henüz açıklanmadı, çünkü ortak yol haritası henüz çıkmadı ve 5 Ocak’ta bitmiş olacak.”

“Adayın Kılıçdaroğlu olduğunu varsayalım. Kılıçdaroğlu’nun örneğin Ordu’da, Konya’da, Hakkari’de kazanacak oyu alabilmesinin yolu CHP’nin örgütlerinden ziyade diğer partilerin desteği. Bu destekle ancak kazanılabilir seçim. Bu pazar seçim olursa muhalefet yüzde 57 civarı oy alıyor zaten. Masanın adayının en iyi şekilde desteklenmesi için Altılı Masa’daki liderlerin iktidara iyi bir şekilde katılması gerekiyor. Liderlere jüri muamelesi yapılmamalı.”

“Kemal Bey’in Adaylığının Önündeki En Büyük Şart Başörtüsüyle İlgili Anayasa Değişikliğine CHP’nin Evet Demesi”

“Aday İmamoğlu bile olsa, yani masanın dışından bile gelse masanın çerçevesine uymak durumunda. Ancak bu şekilde yeni bir Erdoğan olmaması sağlanabilir. Bu sebeple adaydan önce belirlenmesi gereken birçok şey var. Erdoğan’ın karşısına kimi koyarsanız koyun, Erdoğan’In şansı daha yüksek. Ancak onun karşısına bir heyet koyarsanız, heyetin başında kim olacağının o kadar da anlamı kalmıyor. Kemal Bey’in adaylığının önündeki en büyük şart başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğine CHP’nin evet demesi. Çünkü bu konuyu o açtı ve onun tamamlaması gerekiyor.”

"İYİ Parti'nin desteklediği Mansur Yavaş aday olursa seçime katılım oranının ne olacağını bilmiyoruz. İYİ Parti'nin dayatmasıyla Ekrem İmamoğlu aday olursa bunun Doğu illerinde karşılığı ne olur, bilmiyoruz."

gelecek partisi bilgehan uçak cumhurbaşkanı adayı kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu mansur yavaş