Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu: AKP'nin Oyları Yüzde 34'lere Düştü

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'den kaçan oyların yüzde 15-16 civarında olduğunu iddia etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, KRT TV'de katıldığı bir programda gelen soruları yanıtladı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasıyla ilgili konuşan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'na söylüyorum gerçek rakam budur yanındakilere inanmasın. Asgari ücrette Türkiye, Avrupa'da Arnavutluk'tan sonra sondan ikincidir" ifadelerini kullandı. Devlet Bahçeli'nin başlattığı askıda ekmek kampanyası ve Erdoğan'ın "Türkiye'de ekmeğe muhtaç kimse yok" açıklamasına da değinen Gelecek Partisi Lideri, "Sayın Bahçeli askıda ekmek ikram ediyorsa millete, Sayın Cumhurbaşkanının bugünkü tespiti yanlıştır. Sayın Cumhurbaşkanı tespiti doğruysa o askıda ekmekleri niye israf ediyorsunuz, demek ki milletin ekmeğe ihtiyacı yok. Daha vahimi nedir biliyor musunuz? Bu psikoloji. Otoriter liderlerin psikolojileri böyledir. İçinden çıktığı halkın gerçeğini unutur ve kendi dünyalarında yaşarlar. Herkesi o dünyada yaşıyor görürler" şeklinde konuştu.

AKP'nin oyları hakkında ise "AK Parti'den kaçan oylar ki  şu an yüzde 15, 16 civarındadır. 49,5'dan 34'lere düştü. Bahçeli, yeni partilerin çıkmasından, özellikle de Gelecek Partisi'nden rahatsız. Bugün askıda ekmeğin bir sorumlusu Erdoğan ise ikinci sorumlusu Bahçeli'dir" ifadelerine yer verdi.

ahmet davutoğlu gelecek partisi askıda ekmek asgari ücret akp oyları