Gelecek Partisi'nden 28 Şubat Göndermeli Video

TAKİP ET

Gelecek Partisi, 28 Şubat göndermeli yeni bir reklam videosu yayımladı.

Gelecek Partisi'nin resmi sosyal medya hesaplarında yayımlanan videoda, iş görüşmesine gitmek için gereken yol parasını babasından isteyen ve babasından "Bir gün sonra gitsen olmaz mı? Cebimde 25 lira var. O da evin ekmek parası" yanıtını alan başörtülü bir genç kız yer alıyor.

Video genç kızın yaptığı bir sosyal medya paylaşımı ve buna aldığı "Şükret, 20 sene önce o diplomayı bile alamazdın", "Nankörlük etme, o halinle üniversitenin kapısından giremezdin eskiden", "Ne oldu, sana Ravza gibi milyonluk burs vermediler mi?" ve "Onu oyunu ampule basarken düşünecektin", "Seni nankör" gibi "cevaplarla" devam ediyor.

Videonun devamında şu ifadelere yer verildi:

"Geri adım atma, geçmişte düzeni değiştirenler, haklarından vazgeçmeyenler, üzerlerine ipotek konulmasına razı olmayan kadınlardı. Dün senin eğitim hakkını gasp edenler gitti, bugün o hakkın üzerinden 'biz gidersek' deyip seni tahakküm altına almak isteyenler geldi. Daha önce köhnemiş vesayetleri nasıl yıkıp attıysan sana biçilen bu rolü de tarihin derinliklerine gönderecek olan sensin. Sen istersen Türkiye'de Gelecek var."

Nevşin Mengü Eleştirdi

"Bu genç kadın iki taraftan da linç ediliyor" diyen Nevşin Mengü, videoya ilişkin şu yorumu yaptı:

"Burada inanılmaz suçlayıcı bir dil var. Bu da Gelecek ve DEVA Partisi'nde var biraz, kusura bakmasınlar. Yani her şeyin müsebbibi bu ülkedeki seküler insanlar, ne olduysa. Toptancı bir vurgu var, vay efendim sekülerler başörtülü insanların haklarını aldı, şimdi de AKP alıyor. Bence yanlış. Bunlar hem muhalefet içerisindeki nüansları körükleyecek şeyler. Neden hala bunun üzerinden politika üretiliyor? Ben anlayabilmiş değilim. Çünkü Türkiye'nin sorunu bu değil.

20 yıl önce yanlış alınmış 3-4 politik karar değil yani bugün Türkiye'nin sorunu. Ama hala o kaşınıyor DEVA ve Gelecek tarafından. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bir yere de vardıracağını düşünmüyorum. Toplumsal fay hatlarını diri tutmaktan, bunları zorla canlandırmaya çalışmaktan başka bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Bilmiyorum bu mu gündeminiz gerçekten? Halen bir geçmişten mağduriyet devşirmecilik. 40 yıl önce bize bu denmişti de... Bence doğru değil."

gelecek partisi 28 şubat sen istersen türkiyede gelecek var nevşin mengü başörtüsü