Gelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu'nun Adaylığına Onay

TAKİP ET

Altılı masanın küçük ortaklarından Gelecek Partisi de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık yaktı.

Genel seçimlere bir yıldan az süre kalmasıyla birlikte Türkiye, seçim atmosferine girdi. İktidar ve muhalefet, propaganda faaliyetlerine hız verdi. 

Hükümet kanadında, üçüncü dönem adaylığı yasal olmasa da bunu umursamayan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda bir şüphe yok. Bununla birlikte 20 yıllık AKP iktidarına son vermek isteyen muhalefet, 2019 yılındaki yerel seçimlerden bu yana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartışıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefeti bir araya getiren isim olarak cumhurbaşkanı adaylığına yönelik adımlarını sıklaştırırken partili isimlerden de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ima eden, hatta ilan eden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Veli Ağbaba: CHP'nin Üzerinde Uzlaştığı Aday Kılıçdaroğlu'dur

Gelecek Partisi'nden Yeşil Işık

Kılıçdaroğlu daha önce bu konuda sorulan sorulara cevaben altılı masayı işaret etmişti. Peki, altılı masadan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi çıkacak mı?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, bu seçimin değil, bir sonraki seçimin partilerin birbirleriyle yarışacağı bir seçim olacağını belirterek "Kimsenin nefis yapmayacağı bir durum olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun çok emek verdiğini ve bunların tüm toplum tarafından bilindiğini belirten Üstün, "Özellikle Ankara, İstanbul seçimleri, İYİ Parti’nin seçimlere girmesinden biliyoruz. Şu andaki diyalogları ile ilgili de biliyoruz. Çıkıp 28 Şubat ile sıkıntılar varken özeleştiride bulunması kıymetli değil mi?" diye sordu.

Altılı masada Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde kimsenin itiraz etmeyeceğini belirten Üstün, "Ortak aday olarak verilirse asla kimse kimse karşı çıkmaz. Masada hiçbir problem olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanı Tatlıoğlu 'Erdoğan'ı Geçen 3 İsim Var' Dedi, Kılıçdaroğlu'nu Saymadı

gelecek partisi kemal kılıçdaroğlu adaylığına onay yeşil ışık feramuz üstün iyi parti altılı masa cumhurbaşkanı ortak aday