Gelecek Partisi ve DEVA Partisi Arasındaki Gerginliği CHP Çözdü

TAKİP ET

Gelecek Partisi ile DEVA Partisi arasında Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın açıklamalarıyla başlayan gerilim CHP'nin araya girmesiyle son buldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan yönetimindeki DEVA Partisi arasında yaşanan ittifak sorunu çözüldü. 

Geçen günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun kendisine, "Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım" önerisini sunduğunu açıklamış ancak partinin yetkili organlarına götürdüklerini vurgulayarak, "Bir kişi bile desteklemedi. İstemiyor arkadaşlarımız." ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine iki parti arasında gerilim başlamıştı.

Babacan'ın açıklamaları üzerine Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Baykay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" demişti.

Konu üzerine tekrardan açıklama yapan ve Davutoğlu'na seslenen Ali Babacan, "Mesaj sert mi oldu, yumuşatalım mı konusuna girersek olmaz. Birbirimizin samimiyetinden emin olmazsak, böyle ufak tefek şeylere hemen alınganlık gösterirsek bu yol beraber yürünmez zaten" ifadelerini kullanmıştı.


CHP Araya Girdi


Cumhuriyet'in haberine göre Davutoğlu’nun demeçlerine de yansıyan gerginlik üzerine CHP devreye girdi ve iki partinin üst yönetimiyle görüştü. Görüşmelerin ardından iki partinin karşıt söylemleri dile getirmemesi konusunda uzlaşma sağlandı. 
CHP kurmayları, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İktidar iki parti arasındaki tartışmadan medet umuyor. Bu 6 partinin ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi noktasında bir sorun yok. Böyle bir sorun olmayacağını da biliyoruz. Onun dışında alt başlıklarda bazı farklı görüşler olabilir. Ama bunu 6’lı masa dağılıyor diye görmek bazılarının işine geliyor, birilerinin temennisi bu... Böyle bir şey yok."

davutoğlu babacan gelecek partisi deva partisi chp