Gelecek Partisi'nden Doğu Türkistan İçin 'Farkındalık Toplantısı'

TAKİP ET

ÇKP'nin asimilasyon ve entegrasyon politikaları adı altında sistematik bir soykırım ile katlettiği Doğu Türkistan için bugün İstanbul'da Gelecek Partisi tarafından "Ulusal ve Uluslararası Farkındalık Toplantısı" gerçekleştirildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından işgal altındaki Doğu Türkistan'da gerçekleştirilen sistematik soykırıma karşı "Ulusal ve Uluslararası Farkındalık Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıda Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun yanı sıra Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ ile Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım da birer konuşma gerçekleştirdi. "Dünya Ayakta, İktidar Sessiz! Doğu Türkistan Sahipsiz Değil" sloganıyla düzenlenen etkinliğe Türk dünyası dernek ve federasyonlarının temsilcileri de katılım sağladı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdiği konuşmada Birleşmiş Milletler nezdinde Doğu Türkistan davasının takipçisi olma çağrısında bulunduğu iktidara hitaben "Türkiye Cumhuriyeti hükumeti olarak Çin'le yapılan görüşmeleri ortak çıkar etrafında sürdürün ama bu ortak çıkarın bedelini Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz ödemesin. Bu bedeli onlara ödetmeyin" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan Türklerine de seslenen Davutoğlu, "Bu aziz ülke, sizin de öz vatanınızdır, size burada kimse ikinci sınıf muamele yapamaz ve kimse sizi iradeniz dışında Türkiye'den sınır dışı filan edemez. Kaşgar bizim atayurdumuzdur, İstanbul da sizin öz vatanınızdır ve böyle kalacaktır" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Doğu Türkistan'ın her bir köşesine selam olsun. Aziz Uygur, Kazak kardeşlerime, Doğu Türkistan'daki kardeşlerime Allah hem ümit hem sabır versin. Ama bilsinler ki, onlar asla yalnız değillerdir ve yalnız kalmayacaklardır.

Ankara'daki bazı kulaklar onların seslerine kulaklarını kapatsalar da 83 milyonun yüreği onların seslerine açıktır ve bilin ki; Hakkari'den Edirne'ye, Rize'den Muğla'ya, Konya'dan Saraybosna'ya, Kırım'a kadar Türk dünyasının her köşesinde bu yürekler açık olmaya devam edecektir. Biz Gelecek Partisi olarak herkes sussa susmayacağız, herkes gözünü kapatsa biz yüreğimizi açacağız ve Doğu Türkistan meselesinin gündemden düşmemesi için her türlü çabayı göstereceğiz."

Ulusal ve Uluslararası Farkındalık Toplantısı doğu türkistan gelecek partisi selçuk özdağ uygurlar soykırım işgalci çin