Gelen Tepkiler Üzerine EPDK Başkanından Açıklama

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik dağıtım gelirlerine ilişkin tebliğde değişiklik yapıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama, seyahat ve dernek aidatı giderlerinin elektrik faturalarına yansıtılıcağı medyaya yansımıştı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Mustafa Yılmaz, "Tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek" dedi.

Yılmaz, açıklamalarının devamında, “Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamız, polemiklerle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için Kurulumuz bugün toplanarak aldığı kararla; tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek” ifadelerini kullandı.

https://www.tamgaturk.com/haber/elektrik-sirketlerinin-seyahat-masraflarini-vatandas-odeyecek-21227.html

epdk mustafa yılmaz seyahat masraf gider fatura tüketici yansıyacak yansıtılacak temsil ağırlama başkan başkanı