Geleneksel Boş Kürsü Yayını Bitti: Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

"Havuz medyası" olarak adlandırılan yayın kuruluşları ise bir süredir adet edindikleri üzere Erdoğan'ın boş kürsüsünü saatler öncesinden yayımlamaya başlamıştı.

NATO'nun Türkiye için önemini uzun uzun anlatan Erdoğan hızını alamayarak "Bu Zirve'de bir kez daha görülmüştür ki Türkiyesiz bir NATO'nun bırakın mevcut gücünü koruması, varlığını sürdürmesi dahi oldukça güçtür" dedi. 

Erdoğan, daha önce söylediği "Hamdolsun gündeme gelmedi" sözünü unutarak NATO Zirvesi'nde yaptığı Biden görüşmesini "kapsamlı ve verimli" şeklinde niteledi.

Erdoğan "ABD ile yakın müttefiklik ilişkisi kurmaya hazırız. Ülkemizin hiçbir ülke ile kurduğu ilişki diğerinin alternatifi değildir. ABD ile olumlu ve yapıcı bir temelde yeni bir dönemin kapılarını araladığımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Karabağ'ın düşman işgalinden kurtuluşu sonrası yaptığı Şuşa ziyaretiyle ilgili konuşan Erdoğan, Zengezur Koridoru'nun ve Şuşa Konsolosluğu'nun en kısa sürede açılacağını vadetti.

Salgınla İlgili Alınan Kararlar

Uygulanan toplam aşı sayısının 43 milyona ulaştığını ve aşılama programını "birkaç hafta içinde" 18 yaş üstü vatandaşların tamamına genişletmeyi hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, 1 Temmuz itibarıyla sokağa çıkma yasaklarının tamamen kaldırılacağını duyurdu. 

Müzikle ilgili yasakların ise 24.00'a çekileceğini açıklayan Erdoğan "Kusura bakmasınlar kimsenin kimseye rahatsızlık vermeye hakkı yok" dedi.

Bunun yanında şehirler arası seyahatte ve şehir içi toplu taşıma araçlarında uygulanan yasaklar tamamıyla kaldırılıyor.

Geleneksel Boş Kürsü Yayını Başladı Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama Bekleniyor erdoğan açıklama maske yasağı gevşetildi gece kısıtlaması sokağa çıkma yasağı akp nato zirvesi biden ermeni soykırımı