Geleneksel Boş Kürsü Yayınından Yine Vazgeçilmedi: Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklamalar öncesinde bazı medya organları boş kürsüyü canlı yayınlarına taşımayı yine ihmal etmedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümet medyasında gelenekselleşmiş boş kürsü yayını sonrasında yaptığı açıklamada vatandaşlara aşı çağrısı yaptı.

Daha önce öne sürdüğü Avrupa'da aşının ücretli olduğuna yönelik iddialarından dönen Erdoğan, "Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz" dedi.

"Buradan tüm vatandaşlarımıza, artık 18 yaşın üzerindeki herkese açılmış olan aşı randevularını alarak bu musibetten kendilerini koruması çağrısında bulunuyorum. Aşıdan başka korunma tedbiri yoktur" diyen Erdoğan, "Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar hep birlikte temizlik- mesafe ve maske başta olmak üzere kurallara uymaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Birçok vatandaşın işsizlik, fakirlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle hayatına son verdiği salgın sürecinde vatandaşa doğrudan 150 milyar lira yardım yapıldığını iddia eden Erdoğan, "Yıl sonuna kadar bu tutarın 196 milyar liraya, yani milli gelirimizin yüzde üç buçuğuna ulaşmasını bekliyoruz. Kullandırılan ve tüm ertelenen krediler ile vergi ve sosyal güvenlik primleri yoluyla da 524 milyar liralık bir kaynağı harekete geçirdik" dedi.

Gece yarısından sonra uygulanan müzik yasağı devam edeceğini açıklayan Erdoğan,  "Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz" dedi.

Dolaylı vergilere getirdiği zamlarla bir vergi markası haline gelen Erdoğan, kurumlar vergisinin 2023'ten itibaren yüzde 20'ye indirileceğini vadetti.

Geleneksel Boş Kürsü Yayınından Yine Vazgeçilmedi Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar