Gelişmekte Olan Tüm Ülkeler Türkiye'yi Örnek Alıyor

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gelişmekte olan ülkelerin Türkiye'yi örnek aldığını iddia ederek "Dünya tersine döndü, gelişmekte olan tüm ülkeler Türkiye'yi örnek alıyor" dedi.

Samsun ziyaretinde AKP il binasına giderek konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gelişmekte olan ülkelerin Türkiye'yi örnek aldığını iddia etti.

"Dünya Tersine Döndü"

19 yıllık AKP iktidarı döneminde yaşanan gelişmeler sonucunda birçok ülkenin Türkiye’yi örnek aldığını vurgulayan Adil Karaismailoğlu, şunları söyledi;

"Türkiye'deki bu büyük gelişme, dünyanın daha çok gündeminde. Bakmayın siz bizim muhalefet partilerine. Çünkü yıllarca bizim gurbetçi kardeşlerimiz bile Avrupa'da dolaşırken Avrupa'daki ülkelere hayran hayran bakarlardı. Dünya tersine döndü.

Gelip şimdi ülkemizde gördüklerinden gurur duyarak gurbete gidiyorlar. Hatta buranın ne kadar geliştiğini, Avrupa'yı bile ne kadar aştığını herkes görüyor."

"Gelişmekte Olan Tüm Ülkeler Gelip Türkiye'yi Örnek Alıyorlar"

"Zaten gelişmekte olan tüm ülkeler gelip, Türkiye'yi örnek alıyorlar. Sürekli bizleri ziyaretlere gelip, buradaki değişim ve bilgi birikiminden nasıl faydalanırız diye bizlerden görüş ve öneriler alıyorlar.

İnşallah biz de dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip ülke olarak, 2023'ü atlattıktan sonra Türkiye artık dünyaya yön veren en büyük ülkelerinden birisi olacak."

Bakan Adil Karaismailoğlu devrim niteliğinde gelişmeler yaptıklarını belirterek:

"Bazılarının hayal dediği bazılarının da hayal bile edemediği çok büyük işleri başardık. Bir devrim niteliğinde projeler gerçekleştirdik. Bunların hepsi neden yapıldı? Hepsi vatanımızın, milletimizin sevgisinin bir tezahürüydü.

Bölünmüş yol uzunluğunu kısa sürede 30 bin kilometre uzunluğa çıkarmayı hedefliyoruz. 26 olan havalimanı sayımızı 56'ya çıkarttık. Demir yollarında da önemli yatırımlarımız var. Tüm dünyanın gıptayla baktığı, dünyanın en önemli teknolojik işlerini, mühendislik harikası projeleri ülkemize kazandırdık.

"İhracat Rakamları Coşuyor"

Hepsi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye kazandırmış olduğu vizyon ve ekip olarak da sizler ve bizlerin verdiği katkıyla bunlar olmuştur. Bu projeler artarak devam edecek. Çünkü talep ve ihtiyaçlar bitmiyor.

Ekonomideki gelişmeler, dünya ticaret hacimlerinin gelişmesi, ihracat rakamlarının coşması, Türkiye'nin dünyanın en büyük en hızlı büyüyen ülkelerden biri olması tabi ki bu güçlü ulaştırma altyapısının üzerinde oluyor tüm bu gelişmeler. Tüm ekibimizle canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

akp adil karaismailoğlu ulaştırma samsun gelişmekte olan ülkeler türkiye ihracat altyapı