"'Gençler Türkiye'den Kaçmak İstiyorlar' Diye Bakmamak Lazım"

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tuhaf bir açıklama yaptı.

Gençlerin yurt dışına gitmek için mülteci olmaya bile sempati ile bakmaya başladığı Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Vedat Bilgin, "Gençlerin yurt dışına gitme hevesi eğitimli gençlerde daha fazla. Gençlerdeki bu arzunun olması doğal. 'Türkiye'den kaçmak istiyorlar' diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar. Dünyayı tanıyacak bilgiye ve donanıma sahipler" şeklinde bir açıklama yaptı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen İşimizin Yarını temalı Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Bilgin, "Geleceğe dair en büyük güvencemiz gençlik. Şu anda Türkiye'nin yurt dışında doktora yapan 30 bin genci var. Dünyanın en iyi üniversitelerine gidip orada bir Türk gencine rastlarsanız. Bunlardan endişe duymamak lazım. Dönenler, oralarda kalanlardan daha çok" dedi.

"Türkiye eski Türkiye değil. Genetik biyoloji alanında uzmanlık yapmış biri eskiden döndüğünde çalışacak yer bulamazdı. Genetik laboratuvarı yoktu" diyen Bilgin "Şimdi ülkemizin her alanda yatırım yapmış işletmeleri, üretim tesisleri ve laboratuvarı var. Gençlerin yurt dışına gitme hevesi eğitimli gençlerde daha fazla. Gençlerdeki bu arzunun olması doğal. 'Türkiye'den kaçmak istiyorlar' diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar. Dünyayı tanıyacak bilgiye ve donanıma sahipler" ifadelerini kullandı.

Gençler Türkiye'den Kaçmak İstiyorlar Diye Bakmamak Lazım