'Gençliğe Hitabe' Valiliğin Önünde Ayaklar Altına Serildi

TAKİP ET

Atatürk'ün "Gençliğe Hitabe"si, Zonguldak Valiliği'nde ayak altına serildi.

Büyük Türk Başbuğu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençliğe Hitabe"si, Zonguldak Valiliği'nin önünde ayaklar altına serildi.

Olayı ortaya çıkaran CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelttiği soru önergesine verilen cevabı teyit etmek için Valiliğin önüne gitti.

Geçtiğimiz yıllarda Zonguldak Valiliği'nin dış cephesinde bulunan Gençliğe Hitabe'nin durumunu soru önergesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soran CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Gençliğe Hitabe muhafaza edilmekte midir?" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise soru önergesine verdiği cevabında "Eserin taşıdığı dekoratif öğeler ile özgün niteliklerinin korunması ve deforme olma, çürüme gibi bozulmaya yol açabilecek durumlara karşı gerekli önlemler alınmıştır" demişti.

Gençliğe Hitabe Ayaklar Altına Alınmış

Zonguldak Valiliği'ne giderek durumu bizzat kontrol eden Deniz Yavuzyılmaz, "Valiliğin dış cephesinde asılı olan Gençliğe Hitabe, birkaç yıl önce bakım ve onarım gerekçesiyle kaldırıldı. Yerine daha sonra başka bir gravür konuldu. Biz de ‘Gençliğe Hitabe'nin akıbeti ne oldu, sanatsal ve dekoratif özellikleri korunarak muhafaza ediliyor mu, valiliğin dış cephesine tekrar asılacak mı diye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı soru önergesi verdik. Kaldırılan Gençliğe Hitabe'nin özenle korunduğu ve saklandığı gelen yanıtta yer alıyordu" dedi.

Valiliğin önünde bulunan mazgalların üzerine ters çevrilerek ayaklar altına serilen Gençliğe Hitabe'yi gösteren Yavuzyılmaz, "Verilen yanıtın doğru olmadığı açıkça görülüyor ve aynı zamanda büyük bir saygısızlık" şeklinde konuştu.

Gençliğe Hitabe Valiliğin Önünde Ayaklar Altına Serildi Büyük Türk Başbuğu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabe"si Zonguldak Valiliği'nin önünde ayaklar altına serildi